ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γέμισε ιστιοπλοϊκά το λιμάνι της Σκοπέλου

γέμισε-ιστιοπλοϊκά-το-λιμάνι-της-σκοπ-703807

Σημείο συνάντησης για τους απανταχού ιστιοπλόους γίνεται για μια ακόμη φορά η Σκόπελος, η οποία ζει στους ρυθμούς της Aegean Regatta 2013, το γεγονός του καλοκαιριού. Περισσότερα από 80 ιστιοπλοϊκά κατέφθασαν χθες στο λιμάνι του νησιού, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα, παρατεταγμένα κατά μήκος του λιμανιού.

Το έμψυχο δυναμικό, δηλαδή οι συμμετέχοντες στη φετινή διοργάνωση εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα εξακόσια άτομα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης η προβολή της Σκοπέλου σε πανελλαδικό και διεθνές, γενικότερα, επίπεδο. Οι αγώνες – θεσμός, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων ιστιοπλόων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, «φιλοξενούνται» στη Σκόπελο με τη φροντίδα του Δήμου Σκοπέλου, του ΝΙΚΟΣ, του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου και συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων θα πραγματοποιηθούν ιστιοδρομίες Όρτσα – Πρίμα και στην επιστροφή των σκαφών από το στίβο, εκπρόσωποι του Δήμου Σκοπέλου, του Ν.Ι.Κ.Ο.Σ Σκοπέλου και των εθελοντών της Σκοπέλου, θα προσφέρουν αναμνηστικά δώρα στα σκάφη και την περίφημη τυρόπιτα Σκοπέλου στα πληρώματα. Το ίδιο βράδυ στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής – λήξης κάτω από την Παναγίτσα του Πύργου. Το πρόγραμμα της τελετής λήξης περιλαμβάνει χορευτική εκδήλωση από τον πολιτιστικό σύλλογο Γλώσσας, χαιρετισμούς των επισήμων και απονομή επάθλων. Στους παριστάμενους θα προσφερθεί μπουφές, προσφορά των καταστηματαρχών της Σκοπέλου και θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τους Νίκο Γιαννάτο και τους Μουσικούς Μετανάστες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η συνδρομή της Ένωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου, οι οποίοι ανέλαβαν την φιλοξενία των διοργανωτών.

Στο μεταξύ, η Σκόπελος παραμένει στο επίκεντρο του διεθνούς ιστιοπλοϊκού ενδιαφέροντος, διότι αύριο Σάββατο 24 Αυγούστου είναι ημέρα ξεκούρασης και προετοιμασίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, από τη Σκόπελο θα δοθεί το σήμα εκκίνησης για το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θάλασσας, που επίσης συγκεντρώνουν πολυάριθμες συμμετοχές. Η συγκέντρωση των κυβερνητών θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Σκόπελο και η εκκίνηση αναμένεται την επόμενη μέρα, δηλαδή την Κυριακή, μπροστά στο λιμάνι του νησιού με τα σκάφη να αναμένονται για τερματισμούς μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα στο Πόρτο Καρράς.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, υπογραμμίζει ότι: «είναι πολύ σημαντική η διεξαγωγή των παραπάνω διοργανώσεων στη Σκόπελο, διότι αφενός προβάλλεται το νησί και αφετέρου ενισχύεται η τοπική οικονομία, και οι επιχειρήσεις του νησιού». Παράλληλα βέβαια, εκτιμάται ότι προστίθενται και νέοι εν δυνάμει επισκέπτες στη λίστα των ένθερμων φίλων του νησιού, διότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες στους αγώνες, θα επανέλθουν για διακοπές στο νησί, ευκαιρίας δοθείσης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου