ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Τσουχτερά» χαράτσια στην Αλόννησο

τσουχτερά-χαράτσια-στην-αλόννησο-705524

Τις έντονες αντιδράσεις αρκετών κατοίκων της Αλοννήσου προκάλεσε η διαπίστωση ότι το «χαράτσι» που καταβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, υπολογίστηκε σε όλους τους οικισμούς, εντός αλλά και εκτός σχεδίου, με βάση τον ανώτατο συντελεστή, 5. Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, κοινοποίησε άμεσα στους αρμοδίους ο Δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος απέστειλε χθες επιστολή στη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Βόλου και το Υπουργείο Οικονομικών. Ο Δήμαρχος Αλοννήσου επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «μετά την αποστολή από την υπηρεσία σας, των λογαριασμών της ΔΕΗ προς τους καταναλωτές – κατοίκους Αλοννήσου όπου συμπεριλαμβάνεται ΕΕΤΑ 2013, διαπιστώσαμε ότι ο συντελεστής ακινήτων ΕΕΤΑ σε όλους τους οικισμούς της Αλοννήσου, εντός και εκτός σχεδίου από 3 που ήταν, ανήλθε σε 5».

Στην ίδια επιστολή ο κ. Βαφίνης υπογραμμίζει επίσης ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου που αφορά το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων, «για τα ακίνητα, για τα οποία δεν αναγράφεται τιμή ζώνης στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε), ως τιμή ζώνης λαμβάνεται ο μέσος όρος των τιμών της δημοτικής ενότητας, όπως αυτές ισχύουν για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τιμές στη δημοτική ενότητα, λαμβάνεται ο μέσος όρος των τιμών του δήμου και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τιμές στο δήμο λαμβάνεται ο μέσος όρος των τιμών του νομού».

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, «επειδή για την Αλόννησο δεν αναγράφονται οι τιμές ζώνης στη βάση πληροφοριών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε και επειδή δεν υπάρχουν στο δήμο μας δημοτικές ενότητες, πρέπει να ληφθεί υπόψη ο μέσος όρος των τιμών του δήμου για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ο οποίος προκύπτει από τους υπολογισμούς μας στα 902 και βάσει του πίνακα α’ -συντελεστής προσδιορισμού ΕΕΤΑ- , ο συντελεστής προσδιορισμού ΕΕΤΑ (Ευρώ/τ.μ.) είναι 4 και όχι 5 όπως έχετε χρεώσει τους καταναλωτές στους λογαριασμούς που έχετε αποστείλει», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βαφίνης.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου ζητάει, τέλος, από τους ιθύνοντες να του γνωρίσουν εγγράφως «τους λόγους της χρέωσης των καταναλωτών του Δήμου Αλοννήσου με συντελεστή προσδιορισμού ΕΕΤΑ 5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο».

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου