ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ολοκληρώθηκε το 3ο Νηπιαγωγείο Σκιάθου

ολοκληρώθηκε-το-3ο-νηπιαγωγείο-σκιάθο-705821

Ολοκληρώθηκε το 3ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Σκιάθου, ένα αίτημα ετών για το νησί, ενώ η τελετή παράδοσης λειτουργίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου, σηματοδοτεί ένα σημαντικό κύκλο για το νησί. Την τελετή διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Σκιάθου και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων.

Το νέο νηπιαγωγείο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες για μάθηση και δημιουργία πενήντα περίπου παιδιών και έχει ανεγερθεί δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, στον περιφερειακό της Σκιάθου.

Μετά την επέκταση του Γυμνασίου Σκιάθου και την κατασκευή του νέου κτιρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, σειρά είχε το 3ο Νηπιαγωγείο. Πρόκειται για έργο πνοής για το νησί, δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα πολλά παιδιά, τα οποία δεν ήταν δυνατόν να χωρέσουν όλα στο υπάρχον κτίριο, το οποίο στέγαζε και τα τρία Νηπιαγωγεία του νησιού. Το συγκεκριμένο έργο ήταν αίτημα ετών, διότι μέχρι πρότινος το 3ο νηπιαγωγείο συστεγάζονταν ουσιαστικά με τα δύο ήδη υπάρχοντα, το 1ο και το 2ο , με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης του παραπάνω σχολικού συγκροτήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ο.Σ.Κ. Α.Ε. ανέλαβε την ένταξη του έργου «3° Νηπιαγωγείο Σκιάθου, Ν. Μαγνησίας» για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μετά την έγκριση για την ένταξη του έργου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας, ακολούθησε η δημοπράτησή του από την Ο.Σ.Κ. Α.Ε. Για την υλοποίηση του στόχου αναπτύχθηκε πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των ιθυνόντων του Δήμου Σκιάθου και των προαναφερθέντων φορέων, που εκφράζουν από κοινού την ικανοποίησή τους για το τελικό αποτέλεσμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου