Τιμή στη μνήμη του Δημήτρη Τσάτσου

Τελευταία ενημέρωση: 2013-08-20, 16:45:49
Τιμή στη μνήμη του Δημήτρη Τσάτσου

Εκδήλωση στη μνήμη του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου και πολιτικού Δημήτρη Θ. Τσάτσου οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «η Σκιάθος», την Παρασκευή 23 Αυγούστου, στις 7μ.μ., στον προαύλιο χώρο της Μονής Ευαγγελίστριας Σκιάθου.

Επειδή, όπως έλεγε ο ίδιος ο Δ.Θ. Τσάτσος: «Μετά θάνατον ζωή υπάρχει μόνον και εφόσον ο άνθρωπος που έφυγε έμεινε μέσα μας», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «η Σκιάθος» αποφάσισε να οργανώσει την εκδήλωση αυτή γιατί πιστεύει πως η πνευματική κληρονομιά του ανδρός, τρεισήμισι χρόνια μετά το θάνατό του, παραμένει επίκαιρα ζωντανή και λειτουργεί ως έμπνευση την οποία, ιδιαίτερα σήμερα, έχουμε απόλυτη ανάγκη στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση θα παραστούν ως ομιλητές πνευματικοί συνοδοιπόροι του Δ. Θ. Τσάτσου στην ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική σκηνή:  ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σούλτς, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Κούρκουλας, η Μόνιμη Αντιπρόσωπός μας στην UNESCO, κ. Κατερίνα Δασκαλάκη και η επί δεκαετία συνεργάτης του Δ. Θ. Τσάτσου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Μαρία Παναγιώτου. 

Ο Δημήτρης Θ. Τσάτσος είχε αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τη Σκιάθο από τη δεκαετία του ’70. Διέμενε στο νησί κατά τις καλοκαιρινές του διακοπές και είχε ολοκληρώσει εκεί μεγάλο μέρος του συγγραφικού του έργου. Είχε συνδεθεί ιδιαίτερα με τους κατοίκους του και είχε βοηθήσει ενεργά όσες φορές χρειάστηκαν τη βοήθειά του.

Ως ελάχιστη αναγνώριση στην προσφορά του στον τόπο, τον Ιούνιο του 1986 η  Δημοτική Αρχή Σκιάθου τον ανακήρυξε επίτιμο Δημότη και  πρόσφατα, μετά από αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος»,  το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση, έδωσε το όνομά του στο δρόμο της κατοικίας που διέμενε.

Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα μικρό ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας από τον διεθνούς φήμης συνθέτη που κατάγεται από τη Σκιάθο, κ. Αντώνη Μιτζέλο.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=