ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ιστιοπλόοι απ’ όλο τον κόσμο στη Σκόπελο

ιστιοπλόοι-απ-όλο-τον-κόσμο-στη-σκόπ-708775

Περισσότερα από ογδόντα ιστιοπλοϊκά σκάφη και οκτακόσιοι και πλέον ιστιοπλόοι συμμετέχουν στην Aegean Regatta 2013, που θα «φιλοξενηθεί» τις επόμενες μέρες στη θαλάσσια περιοχή της Σκοπέλου, με τη φροντίδα του Δήμου Σκοπέλου, του ΝΙΚΟΣ, του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου και συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το σήμα εκκίνησης δόθηκε προχθές από το Μόλυβο, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, την Πέμπτη 22 Αυγούστου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η άφιξη των σκαφών που θα συμμετάσχουν, ενώ ταχύπλοο σκάφος θα είναι διαθέσιμο από θάλασσα για τυχόν βοήθεια και υπάλληλοι του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου στη στεριά, θα παρέχουν κάθε βοήθεια στα σκάφη.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου προγραμματίζονται ιστιοδρομίες Όρτσα – Πρίμα και στην επιστροφή των σκαφών από το στίβο, εκπρόσωποι του Δήμου Σκοπέλου, του Ν.Ι.Κ.Ο.Σ Σκοπέλου και των εθελοντών της Σκοπέλου, θα προσφέρουν αναμνηστικά δώρα στα σκάφη και την περίφημη τυρόπιτα Σκοπέλου στα πληρώματα. Το ίδιο βράδυ στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής – λήξης κάτω από την Παναγίτσα του Πύργου. Το πρόγραμμα της τελετής λήξης περιλαμβάνει χορευτική εκδήλωση από τον πολιτιστικό σύλλογο Γλώσσας, χαιρετισμούς των επισήμων και απονομή επάθλων. Στους παριστάμενους θα προσφερθεί μπουφές, προσφορά των καταστηματαρχών της Σκοπέλου και θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τους Νίκο Γιαννάτο και τους Μουσικούς Μετανάστες. Το Σάββατο 24 Αυγούστου είναι ημέρα ξεκούρασης και προετοιμασίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα λειτουργεί έκθεση τοπικών προϊόντων από παραγωγούς της Σκοπέλου μπροστά στο Δημοτικό καφενείο κάθε μέρα από τις 20:00, έως αργά το βράδυ, ενώ στο χώρο του κινηματογράφου Ορφέα θα λειτουργεί φωτογραφική έκθεση καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων. Παράλληλα θα υπάρχει δωρεάν είσοδος για τα πληρώματα των σκαφών στα δύο μουσεία της Σκοπέλου (10:00 – 13:00 και 19:00 – 22:00).

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Σκοπέλου, υπογραμμίζει την «ουσιαστική συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας» αναφέροντας παράλληλα ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, που μεταφράζεται στην άφιξη 82 ιστιοφόρων στο λιμάνι της Σκοπέλου, περισσοτέρων από 800 ιστιοπλόων, ενώ μαζί με τα συνοδά σκάφη, ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ενδέχεται να ξεπεράσει τα χίλια άτομα». Λαμβανομένων υπόψη των προαναφερθέντων «είναι προφανή τα οφέλη που θα προκύψουν μακροπρόθεσμα για τη Σκόπελο», επισημαίνει ο κ. Μιχελής. Ο πρόεδρος του ΝΙΚΟΣ Σκοπέλου, Βαγγέλης Δρόσος, εκφράζει, αντίστοιχα, την απόλυτη ικανοποίησή του για τη διοργάνωση, η οποία «θα προσφέρει πολιτισμό, θα προωθήσει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και θα προσφέρει παράλληλα οικονομικά οφέλη στο νησί» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Για την επιτυχία του θεσμού συνεργάζονται και οι τοπικοί σύλλογοι Ξενοδόχων, Ενοικιαζομένων Δωματίων και Καταστημάτων Εστιάσεως, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους διοργανωτές, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου