ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκθεση κεραμικής τέχνης

εκθεση-κεραμικής-τέχνης-710877

Η Μαρία Λαλαούνη παρουσιάζει έργα της στη μικρή αίθουσα Σκιάθου

Την έκθεση κεραμικής της Μαρίας Λαλαούνη φιλοξενεί έως το Σάββατο 24 Αυγούστου η Μικρή Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού της Σκιάθου.

Η Μαρία Λαλαούνη σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου, ενώ ασχολείται με την κεραμική από το 1981. Το 1985 εγκατέλειψε την Αθήνα και δημιούργησε το πρώτο της εργαστήριο στο Προμύρι Πηλίου. Επέλεξε να εγκαταστήσει την δημιουργική της αναζήτηση όσο γινόταν πιο κοντά στη φύση και την ευεργετική της σοφία. Το 1991 εγκαθίσταται στο Βόλο όπου και εντατικοποιεί την επαγγελματική της δραστηριότητα: ανάγλυφα χαρακτικά, επίτοιχες συνθέσεις και γλυπτά από πηλό stonewear. Χρησιμοποιεί πυρoχρώματα μπαντανάδες και υαλώματα με ένα ιδιότυπο προσωπικό τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει τις χαράξεις και τα ανάγλυφα μέρη των κεραμικών της. Η σπουδή της στην σκηνοθεσία κινηματογράφου την επηρέασε έντονα σε όλη τη διάρκεια της απασχόλησης της με την κεραμική.

Οπως αναφέρει η ίδια: «οι φιγούρες τα γλυπτά και τα αντικείμενα που κατασκευάζω είναι οι ήρωες ενός έργου σε εξέλιξη, διεκδικώντας τη θέση τους στο κάδρο». Η σειρά των έργων που παρουσιάζεται στη Σκιάθο τιτλοφορείται: «Νότιος προσανατολισμός» και, όπως τονίζει η ίδια, προσπαθεί να εστιάσει σε χρώματα, υφές και γραμμές με έμπνευση από τους πολιτισμούς της Μεσογείου. Πολυμορφική και πολυπολιτισμική περιοχή η Μεσόγειος, με αρχέγονες ιστορικές ρίζες, λουσμένη σε ένα σκληρό, εκρηκτικό φως, αντανακλά μνήμες στα βαθυγάλανα νερά της και προσκαλεί σε ένα ταξίδι γνωριμίας με τους λαούς που κατοικούν την περίμετρο της.

Η έκθεση θα είναι ανοικτά με ελεύθερη είσοδο από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 8 μέχρι τις 11 το απόγευμα κάθε μέρα. Οργανωτής και χορηγός της έκθεσης είναι η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου