ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εξι μέρες στο Κάστρο

εξι-μέρες-στο-κάστρο-710892

Aπό τα Πουλιά της Σκιάθου, της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης

Γνωριμία με τη φύση ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες Πουλιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού από την Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη και τη Σκιάθο, προκειμένου να δαμάσουν τα τέσσερα στοιχεία της και να ζήσουν τη μαγεία της. Στην περιπέτεια αυτή δώδεκα στελέχη και δύο Μ.Ο. με αστείρευτο κέφι ταξίδεψαν μαζί με τα παιδιά, στην ιστορία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Σκιάθου.

Το παρατηρητήριο τους βρίσκονταν στον περίβολο του Αγ. Ιωάννη του αποκεφαλισθέντα, σημείο κατάλληλο για τον κάθε επισκέπτη, να καλημεριστεί από τον ήλιο που ξεπροβάλει μέσα από τα Λαλάρια, να απολαύσει τα χρώματα της Δύσης, να αφουγκραστεί το χτύπημα των κυμάτων στα Καστρονήσια, να νιώσει τη δροσιά των πεύκων το μεσημέρι που τα τριζόνια δίνουν την μεγάλη τους συναυλία και πάνω απ’ όλα να χαρεί το γάργαρο νερό που τρέχει από την κρήνη ασταμάτητα.

Tα Πουλιά επισκέφτηκαν τα Λαλάρια και έπαιξαν με τα κύματα, ενώ το απόγευμα μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού προσπάθησαν να ξανασυρναμολογήσουν το βρεγμένο άλμπουμ φωτογραφιών με επαγγέλματα της εποχής του Κάστρου που είχε χαλάσει. Την επόμενη μέρα βοήθησαν την Κυρά του Κάστρου που τους επισκέφτηκε, να ανάψει το φανάρι της από τις τέσσερεις ιστορικές φλόγες, άκουσαν με ενδιαφέρον την αφήγηση της Άννας Δεληγιάννη και του Παραμυθά (Νίκου Πιλάβιου), που στο τέλος τους χάρισε το βιβλίο του «Ψηλά στον ουρανό».

Κοντά στην Παναγία του Ντουμάν, στη βρύση του Χεριμωνά, στο παλιό αλώνι και στο ρέμα βρήκαν τα απίθανα Πουλιά του Οδηγισμού που τις βοήθησαν να κάνουν τη Γη να «αναπνεύσει». Στη συνέχεια τα παιδιά επισκεφτήκαν για μια τελευταία φορά το Κάστρο και την Αγ. Μαρίνα που ως προστάτιδα των παιδιών, τα βοήθησε να ζήσουν ευτυχισμένα έξι μέρες στο Κάστρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου