ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επιφυλακή τα νησιά για τυχόν πυρκαγιές

επιφυλακή-τα-νησιά-για-τυχόν-πυρκαγιέ-711332

Κατά τόπους συνεδριάσεις των τοπικών συντονιστικών οργάνων

Σε επιφυλακή βρίσκεται το έμψυχο δυναμικό των νησιών των Βορείων Σποράδων, λόγω του υψηλού δείκτη επικινδυνότητας των δύο τελευταίων ημερών. Στο πλαίσιο αυτό, συνεδρίασαν χθες τα τοπικά συντονιστικά όργανα τόσο στη Σκιάθο, όσο και τη Σκόπελο, προκειμένου να αποτραπεί κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο.

Στη συνεδρίαση της Σκιάθου συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, αιρετών, φορέων αλλά και εθελοντών, αναλύοντας την τρέχουσα κατάσταση. Τα πυροσβεστικά οχήματα και εν γένει διαθέσιμα μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, ταυτόχρονα με τις δυνάμεις πυρόσβεσης, τους εννέα πυροφύλακες και τους είκοσι και πλέον εθελοντές του νησιού.

Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή κάθε δυσάρεστου ενδεχόμενου, αποφασίστηκε η απαγόρευση της διέλευσης δια μέσου αγροτικών δρόμων από τις 10 το βράδυ, έως τις πρωινές ώρες, με εξαίρεση βεβαίως όσους διαμένουν στις συγκεκριμένες περιοχές. Η απαγόρευση ισχύει και σήμερα, δεδομένου ότι συνεχίζονται τα μέτρα ετοιμότητας, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Ανάλογη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, όπως προαναφέρθηκε, στη Σκόπελο με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων. Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οχήματα του Δήμου και οι υδροφόρες βρίσκονται σε επιφυλακή, ομοίως και οι ιδιώτες που διαθέτουν αντίστοιχα μηχανήματα. Το ίδιο ισχύει, παράλληλα, και για τις δυνάμεις πυρόσβεσης που δραστηριοποιούνται σε Σκόπελο, Κλίμα και Γλώσσα, αλλά και για τους εθελοντές. Επιπροσθέτως, οι εθελοντές πραγματοποιούν περιπολίες στα δάση, το έμψυχο δυναμικό της Πυροσβεστικής επιτηρεί όλα τα σημεία στη Σκόπελο, τη Γλώσσα και το Έλιος και επιπλέον έχει διατεθεί μια επιπλέον υδροφόρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Βόλου, προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος των διαθέσιμων οχημάτων.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου