ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χιλιάδες προσκυνητές

χιλιάδες-προσκυνητές-712672

Στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο

Περισσότεροι από 2.000 προσκυνητές, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, προσέρχονται με ευλάβεια και κατάνυξη στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου, που βρίσκεται στο επίκεντρο του θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Άνθρωποι κάθε ηλικίας κλείνουν ευλαβικά το γόνυ μπροστά στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τον Επιτάφιο, που στολίζεται χρόνια τώρα, την παραμονή της μεγάλης γιορτής, από γυναίκες του νησιού.

Το Μοναστήρι της Βαγγελίστρας, κατά την τοπική διάλεκτο, είναι τόπος προσευχής και απαντοχής για πολλές πονεμένες ψυχές, ενώ είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προσκυνητών εξομολογούνται και μεταλαμβάνουν.

«Εχουμε πάρα πολύ κόσμο και πολλούς νέους, οι οποίοι έρχονται για να εξομολογηθούν, αναφέρει ο ηγούμενος της Μονής, π. Ιωσήφ. Έχουμε πολλούς προσκυνητές, προσθέτει ο ίδιος, οι οποίοι ευλαβούνται την Παναγία μας και εναποθέτουν στη χάρη της, με ιδιαίτερη ευλάβεια, την παράκληση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση».

Όπως αναφέρει επιπροσθέτως ο π. Ιωσήφ: «ο καθένας έρχεται και προσεύχεται στη Παναγία, εναποθέτοντας το κάθε του πρόβλημα, και πολλοί γράφουν τα ονόματά τους και μας παρακαλούν να τους μνημονεύουμε συνέχεια».

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας κυριαρχεί στο χώρο κι αποτελεί ανεξάντλητη πηγή κουράγιου και δύναμης για όλους. Τα θαύματα που έχουν σημειωθεί στο πέρασμα του χρόνου είναι αναρίθμητα και δεκάδες είναι τα τάματα που προσφέρονται ως ευχαριστίες των πιστών προς την Παναγία.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το κοινωνικό έργο της Μονής, που υποστηρίζει 52 άπορες οικογένειες του νησιού. Σε καθημερινή βάση συγκεντρώνονται χρήματα και τρόφιμα, τα οποία προσφέρονται εν συνεχεία, σε όσους τα έχουν ανάγκη.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου