ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σύγχρονο Κ.Υ. στη Σκιάθο

σύγχρονο-κ-υ-στη-σκιάθο-716797

Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση ενός έργου πνοής για τη Σκιάθο και συγκεκριμένα την ανέγερση του νέου, υπερσύγχρονου Κέντρου Υγείας, έδωσε η απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που ελήφθη την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από τον Υπουργό Υγείας η «σκοπιμότητα και βιωσιμότητα» του έργου ανέγερσης του νέου Κέντρου Υγείας στη Σκιάθο και υπογράφηκε η αποκέντρωση του συγκεκριμένου έργου και η ένταξή του στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, με την αξιοποίηση της κοινοτικής χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Το νέο Κέντρο Υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ, θα ανεγερθεί, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σε οικόπεδο που βρίσκεται στην περιφερειακή οδό του νησιού. Οι απαιτούμενες τεχνικές μελέτες έχουν, στην πλειοψηφία τους, ολοκληρωθεί και εκτιμάται ότι ο πλήρης φάκελος του έργου θα υποβληθεί το συντομότερο δυνατό προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να εξασφαλιστεί έγκαιρα η χρηματοδότησή του. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης και δημοπράτησης, θα υλοποιηθεί άμεσα ο στόχος.

Με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για τις παραπάνω εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι είναι πολλά τα οφέλη που θα προκύψουν για το νησί. «Δίνουμε προτεραιότητα στο συγκεκριμένο έργο, διότι το ζητούμενο είναι η αναβάθμιση και προάσπιση της δημόσιας υγείας σε μια δύσκολη περίοδο», αναφέρει ο κ. Αγοραστός και προσθέτει: «πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, το οποίο θα προσφέρει κατ’ αρχήν το αίσθημα της ασφάλειας τόσο στους ντόπιους, όσο και στους τουρίστες. Παράλληλα, δημιουργεί θετικό κλίμα για τον τουρισμό αλλά και για τους ντόπιους, διότι θα λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν».

Η δημιουργία ενός κέντρου υγείας υπερσύγχρονων προδιαγραφών, αποτελεί αίτημα ετών για τους κατοίκους της Σκιάθου, ενώ όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος του νησιού Νίκος Πλωμαρίτης: «μετά από πολλές προσπάθειες, το έργο θα υλοποιηθεί χάρη στην συνδρομή της Υφυπουργού Υγείας κ. Μακρή, η οποία συνεργάστηκε αποτελεσματικά με τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, το Δήμο Σκιάθου και το δημοτικό σύμβουλο, πρόεδρο της ΔΕΥΑ του Δήμου Σκιάθου και υπεύθυνο για τις τεχνικές μελέτες, κ. Μασούρο, ο οποίος είναι Πολιτικός Μηχανικός».

Ο κ. Πλωμαρίτης υπογραμμίζει παράλληλα ότι: «θα δημιουργηθεί ένα άρτιο κέντρο υγείας, το οποίο πιστεύουμε ότι θα έχει την ανάλογη στελέχωση».

Οι διαδικασίες που απαιτούνται για την υποβολή του πλήρους φακέλου του έργου προς ένταξη, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, ενώ όπως αναφέρει από την πλευρά του ο κ. Μασούρος: «το κτίριο θα έχει τις τεχνικές και ενεργειακές προδιαγραφές του 2013 και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή. Ο ισόγειος χώρος περιλαμβάνει εννέα ξεχωριστά τμήματα, όπως μικροβιολογικό κέντρο, γυναικολογικό κέντρο, δερματολογικό κέντρο, οφθαλμιατρείο, χώρο γενικής ιατρικής, χειρουργείο για επείγοντα περιστατικά κ.λπ. Ο άνω όροφος, αντίστοιχα, περιλαμβάνει εννιά δωμάτια τα οποία θα προορίζονται για τη νοσηλεία ασθενών».

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του φθινοπώρου και θα ακολουθήσει άμεσα η διαδικασία σύνταξης των τευχών δημοπράτησης, προκειμένου να επιτευχθεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Όπως τονίζει, εξάλλου, ο κ. Μασσούρος: «καταβάλλαμε προσπάθειες προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για να μπορέσει να διεκπεραιωθεί το έργο και να είμαστε εμπρόθεσμα μέσα στις ημερομηνίες του ΕΣΠΑ, ώστε η Σκιάθος να αποκτήσει ένα σύγχρονο νοσοκομείο, το οποίο είναι βασικός παράγοντας ανάπτυξης για τον ντόπιο πληθυσμό αλλά και για την εξασφάλιση ποιοτικού τουρισμού».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου