ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Ορισμένοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα»

ορισμένοι-διαστρεβλώνουν-την-πραγμ-716813

Στιςπροσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να διατηρήσει η Σκιάθος τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, απαντώντας παράλληλα σε όσους παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση – επιστολή του κ. Πλωμαρίτη γίνεται λόγος για άτομα που «για προσωπικό συμφέρον, με μακιαβελικές μεθόδους, προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, σπέρνοντας ψευδείς ειδήσεις και κάνοντας κακό στην εικόνα του νησιού μας».

Ο Δήμαρχος Σκιάθου αναφέρει αυτολεξεί: «ας είναι καλά και ας αναλογιστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Θέλουμε δίπλα μας, αυτούς που μπορούν να βάλουν έστω και ένα μικρό λιθαράκι στη στήριξη του νησιού μας».

Μεσούσης της τουριστικής περιόδου, ο Δήμαρχος Σκιάθου αναφέρεται στην τουριστική περίοδο που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση «μια παγκόσμια κρίση που έπληξε αναπόφευκτα τους τουριστικούς προορισμούς και ιδιαίτερα τα νησιά, μειώνοντας αισθητά την καταναλωτική δυνατότητα τόσο των ξένων, όσο και των Ελλήνων παραθεριστών».

Αναλύοντας το πλαίσιο των προσπαθειών που υλοποιήθηκαν, ο ίδιος τονίζει ότι: «εγώ, ο Δήμαρχος Σκιάθου με τους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπηρεσιακούς, σε συνεργασία με τους φορείς – Συλλόγους και επιχειρηματίες του νησιού (όποιος επιθυμούσε να βοηθήσει) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αγωνιστήκαμε να προβάλουμε τον τόπο μας, να προσελκύσουμε τους επισκέπτες και τα καταφέραμε να κρατήσουμε τη Σκιάθο στα περσινά επίπεδα ως προς τον αριθμό των επισκεπτών».

Ανατρέχοντας στα επίσημα στατιστικά στοιχεία του διμήνου Μάιος – Ιούλιος του ’13 που προέρχονται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ο κ. Πλωμαρίτης τονίζει ότι σημειώθηκαν 76.364 αφίξεις, έναντι 73.150 την προηγούμενη χρονιά. Παράλληλα καταγράφηκαν φέτος, το ίδιο χρονικό διάστημα 67.570 αφίξεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΑ, κρατικού αερολιμένα Σκιάθου, για το δίμηνο Μάιος – Ιούνιος έναντι 68.245 το 2012.

Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Σκιάθου επισημαίνει παράλληλα: «τη διακοπή του Ρωσικού προγράμματος φέτος, εξαιτίας του συνδυασμού της πτήσης της Σκιάθου με το νησί της Ρόδου, όπου εκεί δεν πήγε ως αναμένονταν καλά το πρόγραμμα της Ρώσικης Εταιρείας σε αντίθεση με το νησί μας, αναγκάζοντας την εταιρεία να διακόψει το καλοκαίρι αυτό».

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι: «καταφέραμε η Σκιάθος να παραμείνει στους πρώτους σε προτίμηση τουριστικούς προορισμούς», ενώ παράλληλα διατυπώνονται ευχαριστίες «σε όσους βοήθησαν στο «έργο» αυτό, διότι τους χρειάζεται το νησί μας να δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά για την επόμενη τουριστική περίοδο, γιατί τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου