«Κιθαρωδία» στο Μπούρτζι

Τελευταία ενημέρωση: 2013-08-11, 15:29:43
«Κιθαρωδία» στο Μπούρτζι

Ο Σκιαθίτης Αντώνης Μιτζέλος γοήτευσε το κοινό 

Μια μοναδική παράσταση του Σκιαθίτη συνθέτη και σολίστα της κιθάρας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ανοιχτό θέατρο Μπούρτζι. Ο Αντώνης Μιτζέλος, ο αγαπημένος Σκιαθίτης συνθέτης και σολίστας, μετά από 30 χρόνια πορείας στη μουσική, με παραστάσεις σε όλο τον κόσμο και μοναδικές συνεργασίες, επέστρεψε  στον τόπο του για μια μοναδική συναυλία, υπογράφοντας το Πολιτιστικό Γεγονός του καλοκαιριού.

   Την παράσταση χαρακτήριζε το  πλούσιο υλικό, οι εναλλαγές, οι μουσικές εικόνες και οι ξεχωριστοί αυτοσχεδιασμοί, όπως αυτοί προέκυψαν από την αλληλεπίδραση του καλλιτέχνη με το χώρο και τους θεατές. Για  τον Αντώνη Μιτζέλο  η παράσταση είχε ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, αφού όπως είπε, «πάντα έχω τρακ όταν παίζω στον τόπο μου για τους δικούς μου ανθρώπους».

Η παράσταση έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης, μαγεύοντας τους θεατές, χαρακτηριστικά άλλωστε είναι τα σχόλια τους: «Ευχαριστούμε θερμά για την υπέροχη βραδιά και το μουσικό ταξίδι που μας χαρίσατε», «Μαγική βραδιά, τονωτική ένεση στις μαύρες μέρες. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας».

Στο μαγικό αυτό ταξίδι της μουσικής τον Αντώνη Μιτζέλο συνόδευσαν, με την κιθάρα και το μαντολίνο του ο σολίστας Μιχάλης Μπρούζος, με το βιολί και το φλάουτο, που  εισήχθη για πρώτη φορά στην Κιθαρωδία, η μουσικός Κατερίνα Τεπελένα, χρωματίζοντας τις μελωδίες. Μαζί του στο τραγούδι ο εξαιρετικός Βασίλης Λέκκας σημαντικότερος ερμηνευτής γενιάς του,  και η νέα πολλά υποσχόμενη  ερμηνεύτρια Μαρία Αναματερού.

Ετσι για μία ακόμη φορά, η Κιθαρωδία, σύγχρονη και διαχρονική, έγινε μέσο διάδοσης της «ψιλής κιθάρισις», της λυρικότητας, της Ελληνικότητας και πάνω από όλα της πίστης ότι η μουσική είναι τελικά η μόνη αλήθεια.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος», έχοντας αναπτύξει συνεργασία με τον Αντώνη Μιτζέλο για περίπου ένα χρόνο. Ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος» δεν παραλείπει, στο σημείο αυτό, να υπογραμμίσει τη συνδρομή 41 επιχειρηματιών του νησιού, για την ευγενική χορηγία, το Χρήστο Τσιότρα, για την πολύτιμη υποστήριξη ως χορηγός επικοινωνίας και το Δήμο Σκιάθου για την παραχώρηση του ανοιχτού θεάτρου Μπούρτζι.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=