Ζητούμενο η αποκατάσταση του Αγνώντα

Τελευταία ενημέρωση: 2013-08-08, 15:15:07
Ζητούμενο η αποκατάσταση του Αγνώντα

Στις προτεραιότητες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκοπέλου είναι η εκπόνηση μάστερ πλαν για τα λιμάνια της Σκοπέλου και του Λουτρακίου και η εξασφάλιση, ταυτόχρονα, της χρηματοδότησης, που απαιτείται για την αποκατάσταση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι του Αγνώντα.

Στο μεταξύ, στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο του ίδιου φορέα, θα τεθεί προς ψήφιση η ανάθεση της μελέτης αποκατάστασης της ζημιάς που έχει προκληθεί στο λιμάνι του Αγνώντα, προκειμένου να επικαιροποιηθεί.

            Το συγκεκριμένο θέμα έθεσε, εξάλλου, υπόψη του αρμόδιου Υπουργείου ο δήμαρχος της Σκοπέλου και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχελής, στον οποίο δόθηκε μάλιστα δέσμευση ότι θα διατεθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για την αποκατάσταση του προβλήματος. Το ποσό που απαιτείται για την αποκατάσταση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, ανέρχεται σε 200.000 ευρώ περίπου, ενώ το ποσό που απαιτείται για τη μελέτη υπολογίζεται αντίστοιχα σε 10.000 ευρώ.

            Το τμήμα του λιμανιού που υποχώρησε παραμένει στο μεταξύ κλειστό, ενώ εντείνεται η ανησυχία των επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου, διότι υπάρχει διάβρωση των υποθαλάσσιων βάσεων, των κιβόλιθων που στηρίζουν δηλαδή την προβλήτα, σε έκταση 30 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα» το πάνω τμήμα. Το σημείο κατάρρευσης του λιμανιού του Αγνώντα εντοπίζεται στο δεξί τμήμα της προβλήτας εισερχομένου του πλοίου, στο σημείο όπου παρατηρήθηκε προ διετίας μετατόπιση της καθέτου και μικρή εσωτερική καθίζηση 20 εκατοστών εσωτερικά του δαπέδου, μαζί με την επικλινή ράμπα. Το σημείο  πρόσδεσης του πλοίου και του φλάϊν κατ έχει μετατοπιστεί, κατά συνέπεια, στο υπόλοιπο τμήμα του λιμανιού, δεδομένου ότι το προβληματικό σημείο παραμένει κλειστό, όπως προαναφέρθηκε, έως ότου επισκευαστεί.   

Οσον αφορά το μάστερ πλαν του λιμανιού της Σκοπέλου θα παρουσιαστεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ιεραρχηθούν  τα απολύτως αναγκαία έργα για το νησί και στη συνέχεια να αναζητηθεί χρηματοδότηση. Βασικός στόχος των επικεφαλής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκοπέλου είναι, παράλληλα,  η εκπόνηση μάστερ πλαν και για το λιμάνι του Λουτρακίου, αφού προηγουμένως ψηφιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις.

            Μέχρι στιγμής τα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία και το ιπτάμενο δελφίνι προσεγγίζουν τα λιμάνια της Σκοπέλου και του Λουτρακίου, ενώ εκτιμάται ότι η αποκατάσταση της ζημιάς στον Αγνώντα είναι μείζονος σημασίας ζήτημα για το νησί.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ         

 

 

 

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=