ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Εν πλω…» με εγκεφαλικό

εν-πλω-με-εγκεφαλικό-718332

Απίστευτη ταλαιπωρία για έναν 69χρονο από τη Σκιάθο. Υπέστη εγκεφαλικό και ελλείψει ασθενοφόρου στην Αργαλαστή, μεταφέρθηκε στο Βόλο με το πλοίο της γραμμής για να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Για μία ακόμη φορά η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στη Μαγνησία και ειδικότερα μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία πολιτών και επισκεπτών.

Ο 69χρονος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο προχθές νωρίς το βράδυ και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου έκριναν απαραίτητο ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Βόλο προκειμένου να νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο Βόλου. Από εκεί και έπειτα όμως ξεκινά ο Γολγοθάς του. Το κέντρο διακομιδής στην Αθήνα που ενημερώθηκε άμεσα, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, άρχισε να αναζητά τρόπους για να μεταφερθεί ο 69χρονος στην Αθήνα. Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής που απευθύνθηκε αρχικά ενημερώθηκε ότι δεν υπήρχε νυχτερινή βάρδια οδηγού ασθενοφόρου και άρα δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να εξυπηρετηθεί το περιστατικό.

Το κέντρο διακομιδής έκανε δεύτερη προσπάθεια στο κέντρο του ΕΚΑΒ στο Βόλο, όμως σε βάρδια υπήρχαν τα πληρώματα δύο ασθενοφόρων. Όπως εξηγήθηκε στο κέντρο εάν η μία μονάδα αναχωρούσε για τον Πλατανιά για να παραλάβει τον 69χρονο, ολόκληρο το Πολεοδομικό συγκρότημα και όχι μόνο θα έμενε με ένα ασθενοφόρο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ετσι με τα πολλά επιλέχτηκε η λύση της μεταφοράς του ασθενούς με το καράβι της γραμμής, παρ’ ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό, αφού έπρεπε έστω και με καθυστέρηση να μεταφερθεί στο Βόλο.

Ο 69χρονος Σκιαθίτης έφτασε αισίως στο Βόλο μετά την «οδύσσειά του» στις 2 .30 τα ξημερώματα με το επιβατηγό πλοίο της γραμμής στο λιμάνι, από όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται σύμφωνα με πληροφορίες εκτός κινδύνου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κ. Δαριώτης, αφού επιβεβαίωσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, επανέφερε το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού και οδηγών που είναι πλέον κοινό για όλες τις περιοχές της Μαγνησίας και το οποίο εάν δεν επιλυθεί, θα προκύπτουν διαρκώς σημαντικά προβλήματα, τα οποία δυστυχώς έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ζωή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου