ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενθουσιώδες αφιέρωμα στην Αλόννησο

ενθουσιώδες-αφιέρωμα-στην-αλόννησο-719524

Μεταξύ των δέκα καλύτερων προορισμών για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα συγκαταλέγεται η Αλόννησος, σύμφωνα με το εκτενές αφιέρωμα που δημοσίευσε πρόσφατα η μεγάλης κυκλοφορίας Βρετανική εφημερίδα «Guardian». Το νησί των Βορείων Σποράδων κατέχει εξέχουσα θέσει μεταξύ δέκα ακόμη Ελληνικών νησιών, όπως η Ύδρα, η Μήλος, το Καστελόριζο, η Γαύδος, η Ιθάκη, η Σύρος, η Ικαρία, οι Παξοί και η Δήλος, που χαρακτηρίζονται ως οι πλέον ειδυλλιακοί προορισμοί για διακοπές. Σε ένθερμο δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας «Guardian» γίνεται λόγος για τις ακτές και τις φυσικές ομορφιές του νησιού, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στο Θαλάσσιο Πάρκο, τη φύση, το περιβάλλον, τα γραφικά τοπία και τις όμορφες παραλίες του νησιού, σε συνδυασμό με την ηρεμία του τοπίου.

Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «η Ελλάδα ενδείκνυται για τις καλοκαιρινές διακοπές, διότι διαθέτει ειδυλλιακά νησιά και υπέροχες παραλίες».

Το ίδιο άρθρο περιγράφει το νησί ως «το πιο ήσυχο από τα νησιά των Βορείων Σποράδων» επισημαίνοντας παράλληλα τις αντιθέσεις που παρουσιάζει το τοπίο.

Στο ενδιαφέρον αφιέρωμα της «Guardian» υπογραμμίζονται χαρακτηριστικά σημεία του νησιού όπως η παραλία της Χρυσής Μηλιάς, που «ενδείκνυται για ηλιοθεραπεία, καθώς διαθέτει χρυσή άμμο, τυρκουάζ θάλασσα, δέντρα που προσφέρουν σκιά, αλλά και ταβέρνα για τους επισκέπτες». Παράλληλα, ο συντάκτης του αφιερώματος, το οποίο πλαισιώνεται από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, προτρέπει τους αναγνώστες «να γνωρίσουν και τις υπόλοιπες ακτές του νησιού, εντοπίζοντας δελφίνια και φώκιες στη θαλάσσια περιήγησή τους από το Πατητήρι προς το Θαλάσσιο Πάρκο». Τέλος, γίνεται αναφορά στην τοπική γαστρονομία και τα καταλύματα του νησιού, την Παλιά Χώρα και τους τρόπους πρόσβασης στο νησί.

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα χαροποίησε, όπως είναι προφανές, την τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι ενισχύει ουσιαστικά το ενδιαφέρον των εν δυνάμει επισκεπτών. Σε κάθε περίπτωση η Βρετανία είναι η κυρίαρχη τουριστική δύναμη για τις Βόρειες Σποράδες και όπως εκτιμάται, κάθε προσπάθεια που αναπτύσσεται προς την κατεύθυνση της περαιτέρω προβολής και ανάδειξης των νησιών, συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Αντίστοιχα αφιερώματα έχουν κατ’ επανάληψη δει το φως της δημοσιότητας, δεδομένου ότι οι Βόρειες Σποράδες είναι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς και τους Ευρωπαίους κατ’ επέκταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εκτενές αφιέρωμα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο μεγάλης επισκεψιμότητας Βρετανικό blog «Travel Weekly». Το ίδιο δημοσίευμα σκιαγραφεί με αδρές πινελιές την Αλόννησο, που «περιβάλλεται από πεντακάθαρα νερά» διαθέτει το «προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο όπου ζουν και αναπαράγονται δεκάδες φώκιες», ενώ εξίσου ενθουσιώδης είναι η αναφορά στις «σπηλιές που εντοπίζονται κατά μήκος της ακτής». «Για να απολαύσετε τα ήσυχα νερά, επιλέξτε μεταξύ ήσυχων ακτών όπως η Χρυσή Μηλιά, ή πιο πολυσύχναστες παραλίες όπως ο Ρουσούμ Γιαλός και η παραλία Γλυφά στα βόρεια του νησιού», υπογραμμίζεται στο ίδιο αφιέρωμα. Επίσης γίνεται αναφορά στην παλιά χώρα που «εγκαταλείφθηκε μετά το σεισμό του 1965, αλλά σήμερα σφύζει από ζωή, διαθέτει ρεστοράν και γοητευτικά μαγαζιά».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου