ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κέντρο ενημέρωσης στην Αλόννησο

κέντρο-ενημέρωσης-στην-αλόννησο-722068

Σημαντική δομή με αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα είναι ο νέος χώρος που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην Αλόννησο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ημεδαπών και των αλλοδαπών επισκεπτών του νησιού. Πρόκειται για το Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου

Βορείων Σποράδων, που βρίσκεται στο Πατητήρι και φιλοξενεί μεταξύ άλλων, την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Θάλασσα, λίκνο της ζωής και του πολιτισμού», καρπό του αντίστοιχου διαγωνισμού που διοργανώθηκε, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Πέρα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που κοσμούν τον ίδιο χώρο, ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για το Θαλάσσιο Πάρκο και για τις δράσεις του Φορέα Διαχείρισης, μέσα από τα εκθέματα και το διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό.

Συγκεκριμένα, στη διάθεση των επισκεπτών υπάρχουν πίνακες ενημέρωσης, ένα κοχύλι, μέσω του οποίου ο επισκέπτης αφουγκράζεται τους ήχους της φύσης, παιχνίδια Origami με θέμα τη μεσογειακή φώκια Monachus monachus και εκθέματα για άτομα με προβλήματα όρασης.

Η λειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης ξεκίνησε από την αρχή του καλοκαιριού και θα συνεχιστεί, όσο θα υπάρχουν επισκέπτες στο νησί, πρωινές και απογευματινές ώρες, με τη συνδρομή του έμψυχου δυναμικού του Φορέα και εθελοντών. Όπως αναφέρει ο κ. Γρηγόρης Καραμήτρος

Ιχθυολόγος του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ: «υπάρχει αρκετή επισκεψιμότητα από τον κόσμο που ήδη υπάρχει στο νησί και το ενημερωτικό υλικό αφορά κυρίως τη λειτουργία του Θαλάσσιου Πάρκου, τα είδη που βρίσκονται στην περιοχή, και τους περιορισμούς που υπάρχουν. Παράλληλα, προσθέτει ο ίδιος, οι τουρίστες ενδιαφέρονται να συγκεντρώσουν πληροφορίες για οτιδήποτε μπορούν να δουν, στη διάρκεια των διακοπών τους».

Ουσιαστικής σημασίας είναι, εξάλλου, το ενημερωτικό υλικό που απευθύνεται στους έχοντες προβλήματα όρασης και περιλαμβάνει μια ειδική μακέτα, έναν ανάγλυφο χάρτη του θαλάσσιου πάρκου σε μορφή μπράϊγ, που δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να σχηματίσουν εικόνα για τις ομορφιές του νησιού, δια της αφής. Σύμφωνα, τέλος, με τους υπεύθυνους του χώρου, το πληροφοριακό υλικό θα εμπλουτιστεί σταδιακά και με καινούργιες, εξίσου ενδιαφέρουσες ενότητες.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου