ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ρώσος κροίσος στη Σκιάθο

ρώσος-κροίσος-στη-σκιάθο-722132

Πόλος έλξης των βαθύπλουτων της γης είναι πλέον οι Βόρειες Σποράδες και ειδικότερα η Σκιάθος, όπου πρόσφατα εθεάθη η πολυτελής θαλαμηγός του Σουλεϊμάν Κερίμοφ, ο οποίος βρίσκεται στην 162η θέση της λίστας Forbes. Ο πάμπλουτος επιχειρηματίας, ο οποίος συγκαταλέγεται στους βαθύπλουτους της γης, πραγματοποιεί, σύμφωνα με πληροφορίες, διακοπές στην Ελλάδα με δύο πολυτελείς θαλαμηγούς και στο πλαίσιο αυτό αγκυροβόλησε για λίγες μέρες στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, χωρίς, ωστόσο να γίνει αντιληπτός από τους ντόπιους. Τα δυο πολυτελή σκάφη που παρέμειναν αγκυροβολημένα επί τέσσερις περίπου μέρες, προσήλκυσαν, όπως ήταν φυσικό, βλέμματα θαυμασμού, ενώ πολλοί αναρωτήθηκαν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης τους. Κανένας ωστόσο δεν είδε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ρώσο μεγιστάνα, ο οποίος πραγματοποιεί ινκόγκνιτο διακοπές.

Σύμφωνα με τη λίστα του 2010 που δημοσίευσε το Ρωσικό οικονομικό περιοδικό Finans, ο Σουλεϊμαν Κερίμοφ είναι ο τέταρτος σε σειρά δισεκατομμυριούχος της Ρωσίας και είναι ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας συμμετοχών Nafta Moscau. Παράλληλα, το 2011 αγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα

Anzhi Makhachkala, και με ένα σερί μεταγραφών δείχνει ότι θέλει να την κάνει υπερδύναμη του ευρωπαικών γηπέδων.

Το 2005, εξάλλου, ο Κερίμοφ απέκτησε ένα από τα ακριβότερα γιωτ του κόσμου, το «ICE» μήκους 90 μέτρων, το οποίο ναυπηγήθηκε στην Βρέμη και είναι το πιο φιλικό στο περιβάλλον mega – yacht του κόσμου. Η μηχανή του είναι διπλής ενέργειας, δηλαδή λειτουργεί ως ντίζελ αλλά και με ηλεκτρική ενέργεια και διαθέτει οκτώ γεννήτριες των 842 KW που παράγουν αρκετή ενέργεια για να κινήσουν τις δύο προπέλες τύπου ΑΒΒ 5, που αποδίδουν μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων. To Ιce διαθέτει μεγάλη πισίνα, τζακούζι και φυσικά ελικοδρόμιο για το ιδιωτικό ελικόπτερο του Ρώσου μεγιστάνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου