Τρίτη δημοπρασία για ακτές της Σκιάθου

τρίτη-δημοπρασία-για-ακτές-της-σκιάθο-722278

Μειωμένες κατά 50% ήταν οι τιμές εκκίνησης σε έξι συνολικά παραλίες της Σκιάθου, για τις οποίες δεν υπήρξε ενδιαφέρον στις δύο προηγούμενες δημοπρασίες. Στην τρίτη κατά σειρά δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε χθες, εκμισθώθηκαν δύο αναψυκτήρια στην Μπανάνα και ένα πόστο, αντίστοιχα στον Τσουγκριά, για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων. Κανένα ενδιαφέρον δεν υπήρξε, εξάλλου, για το νησάκι Αρκος, την θέση Λαλαριάς του Τσουγκριά, τον μικρό Βασιλιά αλλά και την Αγία Παρασκευή, πόστο το οποίο αφορούσε, ειδικότερα, στην εγκατάσταση θαλάσσιων σπορ αναψυχής. Οι παραλίες για τις οποίες δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον θα παραμείνουν ως έχουν, δεδομένου ότι η διάρκεια της εκμίσθωσης είναι ένας χρόνος και όπως εκτιμάται, δεν υπάρχουν πρακτικά τα ανάλογα χρονικά περιθώρια για επανάληψη της ίδιας διαδικασίας.

Τα ποσά που θα εισπράξει φέτος ο Δήμος Σκιάθου από τις παραλίες θα είναι σαφώς μικρότερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν, λόγω της μείωσης των τιμών εκκίνησης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Σκιάθου, αρμόδια για οικονομικά ζητήματα, Λίτσα Τσολοβίκου: «φέτος δημοπρατήθηκαν λιγότερα πόστα, ενώ οι τιμές εκμίσθωσης δεν ήταν οι ίδιες με τα προηγούμενα χρόνια, διότι η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση, η οποία δεν οφείλονταν σ’ εμάς, ενώ παράλληλα το προβλεπόμενο διάστημα εκμίσθωσης για φέτος, είναι ένας χρόνος».

Σε γενικές γραμμές πάντως, η οικονομική κατάσταση του Δήμου Σκιάθου εμφανίζεται σαφώς περιορισμένη σε σχέση με το παρελθόν, λαμβάνοντας κατ’ αρχάς υπόψη τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης. Στο μεταξύ οι επαγγελματίες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις πάγιες υποχρεώσεις τους έναντι του Δήμου, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Τσολοβίκου: «η μείωση των εσόδων του Δήμου υπερβαίνει το 20% διότι αρκετοί επαγγελματίες αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος κατάληψης πεζοδρομίων και το τέλος παρεπιδημούντων, αντίστοιχα, καθώς έχουν μειωθεί κατά πολύ οι εισπράξεις τους».

Η κίνηση στα τοπικά καταστήματα είναι σαφώς μειωμένη λόγω της μικρής αγοραστικής δύναμης των τουριστών, ελάχιστοι εκ των οποίων είναι Έλληνες. «Οι Δήμοι είναι πλέον στα όριά τους», υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος οικονομικών Σκιάθου, για να προσθέσει ότι: «είναι δυσάρεστο όταν αφαιρούν όλες τις αρμοδιότητες και τα έσοδα από τους Δήμους, χωρίς να αφήνουν περιθώρια για διέξοδο από τη δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουμε».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου