ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τέλος οι πτήσεις για Αγ. Πετρούπολη

τέλος-οι-πτήσεις-για-αγ-πετρούπολη-722520

Ονειρο ήταν και πάει. Άδοξο τέλος για τις πτήσεις τσάρτερ από την Αγία Πετρούπολη στη Σκιάθο. Από προχθές και εξαιτίας οικονομικών διαφορών μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, τα δρομολόγια σταμάτησαν και το νησί «βρίσκεται» κυριολεκτικά στο πόδι, καθώς όλοι οι επαγγελματίες είχαν ποντάρει πολλά στον τουρισμό από τη Ρωσία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο αεροπορικές εταιρείες που είχαν συνάψει συνεργασία μεταξύ τους δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε ορισμένα desu και έτσι η συνεργασία «έσπασε» και τα δρομολόγια διακόπτονται.

Η είδηση κυκλοφόρησε αμέσως στο νησί, προκαλώντας έντονο προβληματισμό, αλλά και σκεπτικισμό από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς με τον Τουρισμό, καθώς επρόκειτο για μία πολύ διαφημισμένη συνεργασία, στην οποία οι Σκιαθίτες ξενοδόχοι, επαγγελματίες του τουρισμού είχαν εναποθέσει πολλά για τη φετινή σαιζόν.

Το πρόγραμμα των πτήσεων είχε ναυλωθεί από τους tour-operator versa και solvex, ενώ η πρώτη πτήση με την Aegean Lines από Πετρούπολη προσγειώθηκε στη Σκιάθο και έγινε αποδεκτή μετά «βαΐων και κλάδων» στις 20 Μαΐου 2013 και θα συνεχίζονταν έως τέλος Σεπτεμβρίου.

Με τις απευθείας πτήσεις τσάρτερ από Αγία Πετρούπολη για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, μεταφέρονταν κάθε εβδομάδα περισσότεροι από 200 Ρώσοι.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο τουριστικός πράκτορας κ. Ευσταθίου επιβεβαίωσε την διακοπή των δρομολογίων και υπογράμμισε ότι: «πρόκειται για ένα πλήγμα στον τοπικό τουρισμό το οποίο όμως θα αντιμετωπιστεί».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και τουριστικά καταστήματα είχαν «ποντάρει» πολλά στην αγορά της Ρωσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα προγράμματα τουριστικά, ξεναγήσεις και επισκέψεις προκειμένου να ικανοποιηθούν οι Ρώσοι Τουρίστες που μάλιστα ανήκαν στο λεγόμενο «υψηλό τουρισμό» καθώς επρόκειτο για εύπορους επισκέπτες που υπολογίζονταν ότι θα στήριζαν ιδιαίτερα την τοπική οικονομία. Δεν είναι τυχαίο ότι στο νησί του Παπαδιαμάντη άνοιξαν και λειτουργούσαν ακόμη και καταστήματα γούνας, που απευθύνονταν αποκλειστικά στη Ρώσικη αγορά.

Οι ξενοδόχοι που είχαν υπογράψει συμβόλαια για τις αφίξεις από την Αγ. Πετρούπολη, βρίσκονται από προχθές στο πόδι, καθώς βλέπουν ότι υφίστανται μία σημαντική οικονομική ζημιά στην καρδιά του καλοκαιριού, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι υπογράμμιζαν χθες ότι: «τελικά ενδεχομένως να υπερεκτιμήθηκε η Ρωσική αγορά, δεν είχαν προβλεφθεί φυσικά και οι αστάθμητοι παράγοντες, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση η ασυμφωνία των αεροπορικών εταιρειών και τώρα το νησί δέχεται ένα σημαντικό οικονομικό χτύπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογα προβλήματα προέκυψαν και στο νησί της Ρόδου, που επίσης είχε συμφωνηθεί ανάλογο πρόγραμμα πτήσεων από την Αγία Πετρούπολη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου