ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού

φεστιβάλ-παραδοσιακού-χορού-722764

Διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας

Στην μνήμη του Διαμαντή Παλαιολόγου είναι αφιερωμένο το «1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού» που θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι της Γλώσσας Σκοπέλου το διήμερο 30 και 31 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλώσσας.

Χορευτικά από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν στη χορευτική συνάντηση που θα διοργανωθεί φέτος για πρώτη φορά προς τιμή του εκλιπόντος χοροδιδασκάλου Διαμαντή Παλαιολόγου. «Ο γνωστός σε όλους μας Μάντος, προσέφερε με ανιδιοτέλεια προσωπική εργασία και μεράκι, δημιουργώντας το χορευτικό μας συγκρότημα, του όποιου την παράδοση συνεχίζουν και σήμερα με μεγάλη επιτυχία μέλη της οικογένειά του.

Πρόσφερε τα μέγιστα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλώσσας και προέβαλε μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς τον πολιτισμό μας, το χωριό και το νησί μας, που υπεραγαπούσε», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές. Καθηγητής στο επάγγελμα για πολλά χρόνια σε σχολεία του νησιού και Διευθυντής στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις της Γλώσσας τα τελευταία χρόνια, η ζωή του δέθηκε άμεσα με την προσφορά απ΄ όποιο μετερίζι και αν υπηρέτησε.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, τιμώντας τον άνθρωπο και εκπαιδευτικό που δίδαξε χορούς σε τρείς γενιές Γλωσσωτών, διοργανώνει μια χορευτική συνάντηση προς τιμήν του. Χορευτικά από όλη την Ελλάδα έχουν καλεστεί να συμμετέχουν σε αυτή τη χορευτική γιορτή που θα δώσει χορευτικό και πολυπολιτισμικό αέρα στο Λουτράκι, τη Γλώσσα αλλά και όλη τη Σκόπελο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ είναι αυτοχρηματοδοτούμενο από τις συμμετοχές των χορευτών και δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τον σύλλογο. Αρκετά χορευτικά έχουν εκδηλώσει προφορικά το ενδιαφέρον τους και οι διοργανωτές ελπίζουν στη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση για να διεξαχθεί και αυτή η εκδήλωση με επιτυχία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου