ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πόλος έλξης των επισκεπτών είναι τα Μουσεία που λειτουργούν στις Β. Σποράδες

πόλος-έλξης-των-επισκεπτών-είναι-τα-μο-722841

Εμφαση στη λαογραφική φυσιογνωμία των νησιών

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα Μουσεία των νησιών, τα οποία έχουν ανοίξει τις πύλες τους, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία του κάθε τόπου. Χιλιάδες επισκεπτών προσελκύουν στη Σκιάθο το Μουσείο-Σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το Λαογραφικό Μουσείο, αλλά και το Μουσείο που λειτουργεί στην Μονή Ευαγγελιστρίας της Σκιάθου.

Σε κάθε περίπτωση, σκιαγραφείται η ιδιαίτερη φυσιογνωμία και η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και παράλληλα η φυσιογνωμία του «αγίου των ελληνικών γραμμάτων» που έχει διεθνή αναγνώριση. Στο Δήμο Σκοπέλου, αντίστοιχα, λειτουργούν από 1ης Ιουλίου και έως το τέλος της θερινής σεζόν, το Λαογραφικό Μουσείο της Σκοπέλου, το Βακράτσειο της Σκοπέλου και το Λαογραφικό Μουσείο της Γλώσσας.

Τα Μουσεία του Δήμου Σκοπέλου θα λειτουργούν έως το τέλος Αυγούστου, δεδομένου ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους επισκέπτες του νησιού και κυρίως από τους ξένους, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν όχι μόνο τις φυσικές ομορφιές, αλλά και τον πολιτισμό του νησιού. Παράλληλα όμως, αξιοποιούνται και ως χώροι τέλεσης πολιτιστικών εκδηλώσεων και παρουσιάσεων βιβλίων και καλλιτεχνών.

Στο μεταξύ, στόχος της Δημοτικής Αρχής της Σκοπέλου είναι η εξασφάλιση κονδυλίων, προκειμένου να εξωραϊστεί ο χώρος όπου πρόκειται να στεγαστεί μόνιμη αρχαιολογική συλλογή με ευρήματα που προέρχονται από τη Σκόπελο. Γι’ αυτό τον λόγο, θα επιδιωχθεί η ένταξη των συγκεκριμένων παρεμβάσεων σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Στην Αλόννησο, τέλος, πόλος έλξης των επισκεπτών είναι το Μουσείο Μαυρίκη, όπου στη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιούνται εκθέσεις και ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, ενώ παράλληλα τα εκθέματα υπογραμμίζουν τη θαλασσινή και εν γένει ναυτική ιστορία του νησιού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου