ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δυο νέα έργα από το ΕΣΠΑ παραδόθηκαν στη Σκόπελο

δυο-νέα-έργα-από-το-εσπα-παραδόθηκαν-στ-723183

Δυο σημαντικά έργα υποδομής στη Σκόπελο, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, παραδόθηκαν προς χρήση παρουσία της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Σκιάθου Γιώργου Μιχελή, του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Γιώργου Καλτσογιάννη και πολλών φορέων και πολιτών.

Το πρώτο έργο αφορά στην πεζοδρόμηση και ηλεκτροφωτισμό του δρόμου από το ξενοδοχείο Ελένη έως Αγ. Ρηγινάκη στη Σκόπελο, προϋπολογισμού 546.000 ευρώ και το δεύτερο στην ασφαλτόστρωση της οδού Ν. Κλήμα – Τζιλάλη – Χ.Υ.Τ.Α., προϋπολογισμού 2.060.000 ευρώ. Και τα δύο αυτά έργα χρηματοδοτήθηκαν από πόρους του ΕΣΠΑ και ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για την ασφαλτόστρωση Κλήμα – Τζιλάλη – ΧΥΤΑ ο Κ. Αγοραστός υπενθύμισε ότι πρόκειται για ένα έργο πολλαπλού σκοπού. Αφενός εξυπηρετεί τους πολίτες μειώνοντας κατά 12 χιλιόμετρα τις αποστάσεις των οικισμών αυτών από την κεντρική επαρχιακή οδό της Σκοπέλου μέσα από ένα ασφαλές δίκτυο και αφετέρου αποσυμφορεί την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για το έργο της ανάπλασης στη χώρα της Σκοπέλου ο περιφερειάρχης τόνισε τα εξής: «Ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει περιβαλλοντικά μια έκταση 4 στρεμμάτων. Πλέον αναδιαμορφώθηκε ριζικά η είσοδος της Χώρας, που είναι και η πρώτη αίσθηση που αντικρίζει ο επισκέπτης της περιοχής».

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη για την προσπάθεια του, την βοήθεια και την αγάπη του στα νησιά των Βορείων Σποράδων, για τον προγραμματισμό και την άμεση χρηματοδότηση των έργων αυτών, τα οποία όπως σημείωσε αλλάζουν ριζικά την εικόνα του νησιού.

Στις τελετές των εγκαινίων παραβρέθηκαν ακόμη ο εντεταλμένος Σύμβουλος Βορείων Σποράδων της Περιφέρειας Φίλιππος Χήρας, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Σκοπέλου, φορείς, καθώς και πλήθος κόσμου.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κατά την περιοδεία του στο νησί συμμετείχε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σκοπέλου και συναντήθηκε με πολίτες και φορείς του νησιού.

Βραβείο στον Ολυμπιονίκη

Σε μια σεμνή τελετή στην παραλία Λουτρακίου βράβευς,ε μαζί με τον δήμαρχο κ. Μιχελή, τον χάλκινο Ολυμπιονίκη του 2004 στο διπλό σκιφ Νίκο Σκιαθίτη. Ακόμη ο κ. Αγοραστός χαιρέτισε τις προσπάθειες των ιστιοπλόων, κατά την τελετή λήξης του XXIV Αγώνα Βορείων Σποράδων, ο οποίος διοργανώθηκε με επιτυχία υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη συμμετοχή 45 σκαφών στη διαδρομή (Σκόπελος – Στενή Βάλα Αλοννήσου – Σκόπελος).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου