ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τρόφιμα σε εξήντα άπορες οικογένειες

τρόφιμα-σε-εξήντα-άπορες-οικογένειες-723297

Διανομή τροφίμων σε σαράντα άπορες οικογένειες της Σκιάθου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται ανά την Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Οι αρχικές αιτήσεις είχαν υποβληθεί από τριάντα δύο άπορες οικογένειες της Σκιάθου, αλλά στην πορεία προστέθηκαν επιπλέον αιτήσεις στις ήδη υπάρχουσες, γεγονός που μαρτυρά την διαρκή αύξηση των αναγκών σε τοπικό επίπεδο. Η διανομή των τροφίμων γίνεται σε μηνιαία βάση και όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση της προσφερόμενης βοήθειας σε άπορες οικογένειες του νησιού.

Στο μεταξύ, έχει συγκεντρώσει τρόφιμα για τον ίδιο σκοπό το έμψυχο δυναμικό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Σκιάθου, ολοκληρώνοντας με πρωτοβουλίες ευαισθησίας και κοινωνικά μηνύματα τη φετινή σχολική χρονιά. Οι αιρετοί του Δήμου Σκιάθου γίνονται, παράλληλα, αποδέκτες δεκάδων αιτημάτων για προσφορά εργασίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος κ. Τσολοβίκου: «για την κάλυψη εννέα θέσεων διμηνιτών, υποβλήθηκαν τριάντα αιτήσεις» γεγονός που μαρτυρά την ανάγκη απασχόλησης ακόμη και για διάστημα δύο μηνών.

Σημαντικό βοήθημα αποτελεί, εξάλλου, για είκοσι μια άπορες οικογένειες της Αλοννήσου το πρόγραμμα της μηνιαίας αποστολής τροφίμων μακράς διαρκείας και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που θέσπισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Το νησί εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μετά από πρωτοβουλία του Δήμου, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι κάτοικοι της Αλοννήσου βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, ο Δήμος Αλοννήσου έχει ενταχθεί σε ένα ακόμη πρόγραμμα διανομής τροφίμων μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ, το οποίο απευθύνεται επίσης σε άπορες οικογένειες του νησιού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου