ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τρίτο πλοίο δρομολογήθηκε στη γραμμή των Σποράδων

τρίτο-πλοίο-δρομολογήθηκε-στη-γραμμή-723946

Το «Αρτεμις» σε αντικατάσταση του δεύτερου φλάϊν κατ

Τρίτο πλοίο δρομολογήθηκε από χθες στη γραμμή των νησιών των Βορείων Σποράδων, όπου εκτελούν ήδη δρομολόγια το «Εξπρές Σκιάθος» της Hellenic Seaways, το flying Cat 5 της ίδιας εταιρείας και ο «Πρωτέας» της ΑΝΕΣ, της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρίας Σύμης.

Σύμφωνα με κύκλους της πλοιοκτήτριας εταιρείας, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Αρτεμις» δρομολογήθηκε εις αντικατάσταση του δεύτερου καταμαράν, δεδομένου ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού θα υπάρχει ένα μόνο φλάϊν κατ στην γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων, εν αντιθέσει προς τα προηγούμενα χρόνια.

Το «Αρτεμις» έχει έγκριση δρομολογίων μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια προς τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και τη Γλώσσα, και αντιστρόφως. Η δρομολόγηση του πλοίου πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία αναμένεται αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τα νησιά, λαμβανομένης μάλιστα υπόψη της ικανοποιητικής εικόνας που παρουσίασε η ακτοπλοϊκή κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σχολιάζοντας τη δρομολόγηση και τρίτου πλοίου, ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, αναφέρει ότι:

«εάν η παρουσία πλοίων συντείνει στη μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τότε καλοδεχούμενα. Αλλά μόνο με αυτή την προϋπόθεση, διότι αυτό που θέλουμε, υπογραμμίζει αυτολεξεί ο κ. Μιχελής, είναι τα σωστά πλοία, στις σωστές τιμές».

Στον προγραμματισμένο κύκλο δρομολογίων δεν συμπεριλαμβάνεται η Αλόννησος, ενώ όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος του νησιού:

«Ζητούμενο για την Αλόννησο είναι τα καθημερινά δρομολόγια και οι ημεδαποί τουρίστες. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι ο εσωτερικός τουρισμός, ο Έλληνας που επί χρόνια στήριζε ειδικά την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου το νησί, είναι ανύπαρκτος. Η πτώση αγγίζει το 70%, διότι το θέμα διακοπές, έχει φύγει πλέον από το λεξιλόγιο του Έλληνα και τα προβλήματα είναι τεράστια. Το ζητούμενο λοιπόν για μας, καταλήγει ο κ. Βαφίνης, είναι να κινηθεί ο κόσμος, διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τουρισμός στο νησί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου