ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκιάθο ο πρόεδρος της Γαλατασαράϊ

στη-σκιάθο-ο-πρόεδρος-της-γαλατασαράϊ-723972

Στο παλιό λιμάνι του νησιού εθεάθη η θαλαμηγός του Ουνάλ Αϊσάλ

Το όνομα του επιχειρηματία Ουνάλ Αϊσάλ, προέδρου της ομάδας Γαλατασαράϊ καταγράφεται μεταξύ των διάσημων φίλων της Σκιάθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυτελές σκάφος μήκους 50 μέτρων του πάμπλουτου τουρκου επιχειρηματία, εθεάθη στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου, ενώ κάτοικοι του νησιού αναφέρουν ότι είναι λάτρης των Ελληνικών νησιών, τα οποία επισκέπτεται τακτικά με τη σύζυγό του.

Ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας, σπούδασε Νομικά στην Τουρκία και στην Ελβετία. Το 1974 ίδρυσε τη δική του εταιρεία Unit International στις Βρυξέλλες, ενώ από το 1984 εισέρχεται επιχειρηματικά στον χώρο του πετρελαίου, της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου, μετατρέποντας πλέον την Unit International σε έναν ενεργειακό κολοσσό με 23 εταιρείες στην Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων διαθέτει τέσσερα εργοστάσια πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Τουρκία, πέντε ενεργειακές μονάδες στον Ιράν, ένα πάρκο φωτοβολταϊκών στην Κροατία, το μεγαλύτερο σε έκταση πάρκο ανεμογεννητριών στη Βουλγαρία, ενώ έχει επενδύσει στην κατασκευή εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία.

Επιπλέον, το γκρουπ του δραστηριοποιείται στις κατασκευές, στη βιοτεχνολογία και στον τουρισμό με τέσσερα ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών. Η Γαλατασαράι, αντίστοιχα, έχει κατακτήσει 19 πρωταθλήματα Τουρκίας, το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 2000, φτάνοντας έτσι την κορυφή της Ευρώπης.

Η ίδια ομάδα κατέλαβε την πρώτη θέση στη βαθμολογία των ποδοσφαιρικών συλλόγων και έλαβε μάλιστα τον τίτλο της «Καλύτερης Ποδοσφαιρικής Ομάδας στον Κόσμο» τον Ιανουάριο του 2001.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου