ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσλήψεις εποχικών στα νησιά

προσλήψεις-εποχικών-στα-νησιά-723994

Πρωτοβουλίες ενίσχυσης των πεδίων της καθαριότητας και της πυροπροστασίας

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων στα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς έχουν ήδη αναρτηθεί οι σχετικές προκηρύξεις, για την κάλυψη των αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Στην πρόσληψη εννέα διμηνιτών πυροφυλάκων προχωράει άμεσα ο Δήμος Σκιάθου, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος. Στην διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν θα προσληφθούν λιγότεροι για την πυρασφάλεια, σε σχέση με αντίστοιχα προηγούμενα χρόνια, λόγω της μείωσης των κονδυλίων που δίνονται από την πολιτεία για την πολιτική προστασία.

Στο μεταξύ, ενισχύονται οι εθελοντικές δυνάμεις του νησιού και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρόσκληση που απευθύνει σε όλους η ομάδα πυροπροστασίας Σκιάθος 2013. Σε συνέχεια της εσπερίδας που διοργάνωσε η Πυροσβεστική, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εθελοντών και συμφωνήθηκε η δημιουργία ομάδας η οποία επ’ ουδενί δεν θα υποκαταστήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά θα λειτουργήσει στα πλαίσια της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου με σκοπό την ενίσχυση και την οργάνωση του Εθελοντισμού για την Πυροπροστασία των Δασών της Σκιάθου.

Στο μεταξύ, στα θέματα ημερησίας διάταξης της πρόσφατης, έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, συγκαταλέγονταν η πρόσληψη επτά εποχικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα απασχοληθούν με σύμβαση οκτώ μηνών στο Δήμο, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες που αφορούν κυρίως τον τομέα της καθαριότητας. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν, σύμφωνα με το αίτημα του Δήμου, τέσσερις εργάτες καθαριότητας, ένας υπάλληλος για το νεκροταφείο, ένας βοηθός μηχανημάτων και ένας οδηγός.

Παράλληλα αναρτήθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εννέα ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Αλοννήσου.

Συγκεκριμένα θα απασχοληθούν δύο χειριστές μηχανημάτων, ένας ηλεκτρολόγος, ένας εργάτης νεκροταφείου, τέσσερις εργάτες καθαριότητας και ένας εργάτης καθαριότητας με ημίονο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου