ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσλήψεις εννέα πυροφυλάκων στη Σκιάθο

προσλήψεις-εννέα-πυροφυλάκων-στη-σκι-724116

Στην πρόσληψη εννέα διμηνιτών πυροφυλάκων προχωράει άμεσα ο Δήμος Σκιάθου, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος. Στη διάρκεια της φετινής σεζόν θα προσληφθούν λιγότεροι στο πεδίο της πυρασφάλειας, σε σχέση με αντίστοιχα προηγούμενα χρόνια. Όπως αναφέρει μάλιστα στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Σκιάθου: «ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων εποχικού προσωπικού για την πυροφύλαξη, είναι ανάλογος με τα κονδύλια που δίνονται από την πολιτεία για την πολιτική προστασία».

Στο μεταξύ, ενισχύονται οι εθελοντικές δυνάμεις του νησιού και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρόσκληση που απευθύνει σε όλους η ομάδα πυροπροστασίας Σκιάθος 2013. Σε συνέχεια της εσπερίδας που διοργάνωσε η Πυροσβεστική, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εθελοντών και συμφωνήθηκε η δημιουργία ομάδας, η οποία επ’ ουδενί δεν θα υποκαταστήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά θα λειτουργήσει στα πλαίσια της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου με σκοπό την ενίσχυση και την οργάνωση του Εθελοντισμού για την Πυροπροστασία των Δασών της Σκιάθου.

Για την καλύτερη δυνατή επικοινωνία αποφασίστηκε η κατάρτιση πίνακα με τα ονόματα και στοιχεία των εθελοντών έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η συνεργασία τους αλλά και ο συντονισμός τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου πυραγός κ. Γ. Λιακόπουλος

πρόθυμα ανταποκρίθηκε σε αίτημα των εθελοντών και ήδη εκπαιδεύτηκε η πρώτη ομάδα. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2427 0 24502 (ώρες γραφείου) και να δώσουν τα στοιχεία τους στον κ. Β.Ταμπάκη ή την Παν. Τούρλα. Επίσης μπορούν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] .

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου