ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κονδύλια για τον επαρχιακό δρόμο

κονδύλια-για-τον-επαρχιακό-δρόμο-724521

Θέματα μείζονος σημασίας, τα οποία αποτελούν βασικά αιτήματα των φορέων και των κατοίκων της Σκοπέλου, τέθηκαν υπόψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη του κ. Αγοραστού στην Σκόπελο και στο πλαίσιο των εγκαινίων του δρόμου Τζιλαλί-Ελιος, της πεζοδρόμησης της εισόδου της Σκοπέλου και της εκδήλωσης τιμής στον Ολυμπιονίκη Νίκο Σκιαθίτη. Μεταξύ των βασικών θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν η βελτίωση διαφόρων σημείων που εντοπίζονται κατά μήκος της επαρχιακής οδού Σκοπέλου – Γλώσσας και παρουσιάζουν προβλήματα, τα ζητήματα που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, θέματα υποδομών γενικότερα, αλλά και ζητήματα που αφορούν στα λιμάνια του νησιού, με κυρίαρχο αυτό του Αγνώντα.

Στο μεταξύ, στα θέματα ημερησίας διάταξης της προχθεσινής, έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η πρόσληψη επτά εποχικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα απασχοληθούν με σύμβαση οκτώ μηνών στο Δήμο, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες που αφορούν κυρίως τον τομέα της καθαριότητας. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν, σύμφωνα με το αίτημα του Δήμου, τέσσερις εργάτες καθαριότητας, ένας υπάλληλος για το νεκροταφείο, ένας βοηθός μηχανημάτων και ένας οδηγός. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης των Παιδικών Σταθμών, μέσω επιδοτούμενου προγράμματος το οποίο απευθύνεται σε εργαζόμενες μητέρες και εφόσον εγκριθεί, θα τεθεί σε εφαρμογή από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Αναφερόμενος στην προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Σκοπέλου υπογραμμίζει ότι: «ο κ. Αγοραστός είναι προσηνής και υποστηρικτικός με τις Βόρειες Σποράδες γενικότερα. Άκουσε πολύ προσεκτικά τα αιτήματά μας, προσέθεσε ο κ. Μιχελής και υποσχέθηκε ότι θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την διευθέτηση των προβλημάτων που εντοπίζονται σε διάφορα σημεία της επαρχιακής οδού, την οποία επισκεφτήκαμε βήμα προς βήμα».

Σειρά θεμάτων και προβληματισμών έθεσαν, εξάλλου, υπόψη του κ. Αγοραστού οι επικεφαλής και τα στελέχη όλων των παρατάξεων, μεταφέροντας ουσιαστικά τα κοινά αιτήματα των κατοίκων του νησιού. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Βασιλούδης: «από την πλευρά μας θέσαμε στον Περιφερειάρχη συγκεκριμένα θέματα που αφορούν το λιμάνι του Αγνώντα, την λιμνοδεξαμενή, το επαρχιακό δίκτυο και κυρίως του επισημάναμε την ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας με το ανάλογο ιατρικό προσωπικό», ενώ όπως προσθέτει ο ίδιος «ο κ. Αγοραστός υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει όπου μπορεί, για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το νησί και τον ντόπιο πληθυσμό γενικότερα».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου