ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σλοβένοι δημοσιογράφοι στην Αλόννησο

σλοβένοι-δημοσιογράφοι-στην-αλόννησ-724924

Στο μεταξύ τη Δευτέρα αναμένεται το συνεργείο Ιταλικής τηλεοπτικής εκπομπής

Πολυμελής ομάδα δημοσιογράφων από την Σλοβενία βρίσκονται στην Αλόννησο, όπου θα παραμείνουν έως και αύριο, προκειμένου να γνωρίσουν το νησί και να το καταστήσουν ευρύτερα γνωστό στην πατρίδα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει σύνδεση της Σλοβενίας με την Σκιάθο, ενώ η φιλοξενία Σλοβένων δημοσιογράφων πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αλόννησο, προκειμένου να προβληθεί το νησί στη συγκεκριμένη αγορά και να προσελκύσει επισκέπτες που ενδιαφέρονται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό η Ζαφειρούλα Αναγνώστου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου: «εργαστήκαμε σε διαρκή βάση με τον Σλοβένο tour operator για την προσέλκυση δημοσιογράφων υψηλής ποιοτικής στάθμης, ενώ το πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει, έχει ως στόχο να προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλοννήσου, δίνοντας έμφαση στο καταδυτικό τουρισμό και το Θαλάσσιο Πάρκο.

Η τουριστική προβολή του νησιού, προσθέτει η ίδια, θα ενισχυθεί με επίσκεψη στο Μουσείο Μαυρίκη, περιήγηση στη Χώρα Αλοννήσου και γνωριμία με τον πολιτισμό και την γαστρονομία του νησιού».

Το γκρουπ απαρτίζεται από δώδεκα δημοσιογράφους και έναν τουριστικό πράκτορα με συνοδό, οι οποίοι θα αποτυπώσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Αλοννήσου, στην διάρκεια της παραμονής τους. «Η συγκεκριμένη επίσκεψη εκτιμούμε ότι θα δώσει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο νησί, ενώ προσδοκία μας είναι να εδραιωθεί στενότερη συνεργασία και αντίστοιχη προβολή στην συγκεκριμένη αγορά» επισημαίνει η κ. Αναγνώστου.

Στο μεταξύ, αναμένεται να επισκεφτεί το νησί τηλεοπτικό συνεργείο από την Ιταλία, το διήμερο 24-25 Ιουνίου, καταγράφοντας εικόνες, οι οποίες θα ταξιδέψουν σε τριάντα και πλέον χώρες του εξωτερικού. Στόχος είναι η προβολή της Αλοννήσου ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, μέσα από το ευρύτατα γνωστό Ιταλικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Miss Sailing» που επικεντρώνεται στον ναυτικό τουρισμό, για λογαριασμό του Nautical Channel.

Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον όσων διαθέτουν υψηλό βαλάντιο και προβάλλεται στους τηλεοπτικούς θεματικούς σταθμούς Yacht & sail TV – http://www.yachtandsail.it/, Aqua tv – http://www.aqua-tv.it/ και του δικτύου NAUTICAL Channel http://nauticalchannel.net/ με τηλεθέαση σε 33 χώρες του κόσμου.

Οι προοπτικές που δημιουργούνται για την Αλόννησο είναι πολύ σημαντικές, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε ότι αφορά στο Nautical Channel, ειδικότερα, οι παραγωγοί προβλέπουν την προβολή του σε 33 χώρες με δυνητική προσέγγιση 15 εκατ. τηλεθεατών. Το Yacht & sail TV, αντίστοιχα, έχει επίσης υψηλή τηλεθέαση, η οποία μεταφράζεται σε 500.000 τηλεθεατές κατά μέσο όρο, ενώ η Aqua tv στην επίγεια Ιταλική ψηφιακή πλατφόρμα, διαθέτει 300.000 τηλεθεατές περίπου.

Σε κάθε περίπτωση δίνεται έμφαση στην φιλοξενία δημοσιογράφων από διάφορες χώρες στο νησί, προκειμένου να καταστεί δυνατή στην πράξη η ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Αλοννήσου. Σε εποχές κρίσης, εντείνονται οι πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την ενίσχυση του εισαγόμενου τουρισμού και όπως είναι προφανές, οι δράσεις που αναπτύσσονται, στοχεύουν προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου