ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ξένοι επιστήμονες στην Αλόννησο

ξένοι-επιστήμονες-στην-αλόννησο-725454

Επιστήμονες από είκοσι πέντε χώρες του εξωτερικού, όπως Ινδία, Καναδά, ΗΠΑ, Σιγκαπούρη, Ευρώπη, Σκανδιναβία, Ρωσία κα, προσελκύει η Διεθνής Ακαδημία Ομοιοπαθητικής που δημιούργησε προ ετών στην Αλόννησο ο καθηγητής Γιώργος Βυθούλκας, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες επιστήμονες να παρακολουθήσουν σειρά μαθημάτων πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Περισσότεροι από 300 επιστήμονες έχουν ήδη παρακολουθήσει τους πρώτους κύκλους σεμιναρίων, ενώ έως το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται ακόμη μεγαλύτερος αριθμός επιστημόνων και ερευνητών. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν έως τις 18 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα, ενώ όπως εκτιμάται, έως το τέλος της σεζόν περισσότεροι από 700 επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα της Διεθνούς Ακαδημίας και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της Αλοννήσου.

Η παρουσία των ξένων γκρουπ στο νησί, συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία, διότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ενότητες στην διάρκεια της σεζόν και κατά συνέπεια η Αλόννησος φιλοξενεί σημαντικούς επισκέπτες, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ανά δεκαήμερο περίπου εναλλάσσονται οι ομάδες των επιστημόνων, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η τοπική οικονομία, οι ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και οι επιχειρήσεις, γενικότερα, του νησιού. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η διεθνώς γνωστή Ακαδημία του διαπρεπούς και πολυβραβευμένου Γιώργου Βυθούλκα, έχει εγγραφεί μεταξύ των κορυφαίων επιστημονικών δομών σε όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων, καθιστώντας παράλληλα ευρύτερα γνωστή την Αλόννησο στον παγκόσμιο χάρτη.

Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα, από σήμερα έως και τις 22 Ιουνίου προγραμματίζονται μαθήματα ομοιοπαθητικής στην Αγγλική γλώσσα, ενώ στο διάστημα μεταξύ 25 και 29 Ιουνίου προγραμματίζεται επίσης κύκλος μαθημάτων στα Αγγλικά. Μεταξύ 30 Ιουνίου-11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις και στις 12-14 Ιουλίου μαθήματα στην Αγγλική. Παράλληλα προγραμματίζεται τριετές Προπτυχιακό μάθημα (3ο έτος) 25 Ιουνίου – 11 Ιουλίου.

Εντός του Αυγούστου και ειδικότερα μεταξύ 26-30 Aυγούστου θα πραγματοποιηθούν μετεκπαιδευτικά μαθήματα Ομοιοπαθητικής για Έλληνες και Ιταλούς Ιατρούς, στα Ελληνικά και Ιταλικά, τα οποία μπορούν

να παρακολουθήσουν Έλληνες ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι και οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Κλασσική Ομοιοπαθητική.

Στις 9-18 Σεπτεμβρίου προγραμματίζονται μεταπτυχιακά μαθήματα ομοιοπαθητικής για μαθητές από Ρωσία και άλλες χώρες στα Αγγλικά – Ρωσικά, κλείνοντας με ενδιαφέρουσες θεματικές, τον φετινό κύκλο μαθημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γεώργιος Βυθούλκας είναι Επίτιμος Καθηγητής της Ιατρικής Ακαδημίας της Μόσχας, Καθηγητής στην Ιατρική Ακαδημία του Κιέβου και Συνεργάτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Χώρας των Βάσκων (2001-2004). Το 1996 βραβεύτηκε με το Right Livelihood Award (γνωστό και ως Alternative Nobel Prize, www.rightlivelihood.org) για την προσφορά του στον τομέα της Ομοιοπαθητικής. Το 2000 βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της Ουγγρικής Δημοκρατίας, από τον Πρόεδρο της χώρας, για το έργο του στην ομοιοπαθητική επιστήμη. Είναι επίσης συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων, τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 22 γλώσσες, ενώ στην εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος-Larousse / Britannica, σε ένα τρίστηλο άρθρο, αναφέρεται ως «κορυφαίος ομοιοπαθητικός, από τους διασημότερους αναμορφωτές της Ομοιοπαθητικής κατά τον εικοστό αιώνα, αυτός που προσέθεσε νέα δυναμική στη θεραπευτική της Ομοιοπαθητικής επάνω σε επιστημονικές βάσεις».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου