ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δανειστική βιβλιοθήκη εγκαινιάζεται στο Σάββατο

δανειστική-βιβλιοθήκη-εγκαινιάζεται-725660

Σημαντικό βήμα σε σχέση με την εξυπηρέτηση των φίλων της ανάγνωσης αποτελεί η δανειστική βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε στη Σκόπελο και θα εγκαινιαστεί το ερχόμενο Σάββατο από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμο και υλοποιήθηκε από την Γιώτα Αγγελέτου, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, με την συνδρομή βιβλιοθηκονόμου, η οποία απασχολήθηκε στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας με σύμβαση πέντε μηνών, στο Δήμο.

Η εν λόγω βιβλιοθήκη βρίσκεται κάτω από το ΚΑΠΗ και θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση, ορισμένες ώρες, για την εξυπηρέτηση του αναγνωστικού κοινού. «Είναι ένας πολύ ωραίος χώρος για διάβασμα, όπου μπορεί να καθίσει κανείς για να απολαύσει το βιβλίο του, ή να το δανειστεί, αντίστοιχα, να το διαβάσει στο σπίτι του και να το επιστρέψει» αναφέρει ο Δήμαρχος Σκοπέλου.

Παράλληλα ο κ. Μιχελής προσθέτει ότι «συγκεντρώσαμε τα βιβλία που ήταν διάσπαρτα, τα έχουμε μηχανογραφήσει και στόχος μας είναι να λειτουργήσει η βιβλιοθήκη σε καθημερινή βάση, μόλις εξασφαλιστεί το ανάλογο έμψυχο δυναμικό».

Στο μεταξύ, στην διάρκεια της επίσκεψης του κ. Αγοραστού στη Σκόπελο, θα εγκαινιαστούν το έργο πεζοδρόμησης της εισόδου της Σκοπέλου, καθώς επίσης ο δρόμος Ελιος-Τζιλαλή που έχει ασφαλτοστρωθεί. Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα για το νησί, τα οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στην ανάπτυξή του και στην ενίσχυση της γενικότερης προσπάθειας βελτίωσης της καθημερινότητας των ντόπιων, αλλά και των επισκεπτών της καλοκαιρινής περιόδου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου