ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυξημένες αεροπορικές αφίξεις

αυξημένες-αεροπορικές-αφίξεις-725700

Εμφανής είναι η αύξηση των αλλοδαπών τουριστών οι οποίοι αφίχθησαν ήδη στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Μαΐου, που μεταφράζονται αριθμητικά σε 13.206 τουρίστες έναντι 11.129 της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Τα πρώτα στοιχεία που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, θεωρούνται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στο σύνολό τους, ενώ αναμένεται να πολλαπλασιαστούν στη διάρκεια της θερινής σεζόν, οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό.

Κορυφαία δύναμη παραμένει η Αγγλία, με 10.253 επισκέπτες στη διάρκεια του φετινού Μαΐου, ενώ στην αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο καταγράφηκαν 7.833 συνολικά τουρίστες. Η παρουσία των Άγγλων τουριστών είναι ιδιαίτερα έντονη και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, γεγονός που κατά ορισμένους οφείλεται στην διεθνή προβολή της ταινίας «Μάμα μια» και κατ’ άλλους στην πολυετή συμμετοχή των νησιών στις διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, με έμφαση στην αντίστοιχη διοργάνωση του Λονδίνου, που προσελκύει σταθερά το ενδιαφέρον των απανταχού τουριστικών πρακτόρων.

Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται μέχρι στιγμής η Νορβηγία, αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα του φετινού Μαΐου καταγράφηκαν 573 τουρίστες, έναντι 815 κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αύξηση εμφανίζεται, αντίθετα, από την πλευρά της Ολλανδίας, αν αναλογιστεί κανείς ότι τον περσινό Μάιο καταγράφηκαν 299 αφίξεις από τον συγκεκριμένο προορισμό, έναντι 342 την αντίστοιχη φετινή περίοδο. Ομοίως και οι Ιταλοί τουρίστες παρουσιάζουν αυξητική τάση, που μεταφράζεται σε 134 επισκέπτες τον φετινό Μάιο, έναντι 110 την αντίστοιχη περσινή σεζόν.

Πολλά βλέμματα στρέφονται παράλληλα σε δύο νέες αεροπορικές γραμμές που έχουν προστεθεί από φέτος στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου. Ο λόγος για την απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Ρωσία και τη Γερμανία, αντίστοιχα, που έρχονται να ενισχύσουν το γενικότερο θετικό κλίμα που υπάρχει, σε σχέση με τις αφίξεις των αλλοδαπών τουριστών στην Σκιάθο. Στη διάρκεια, ειδικότερα, του Μαΐου, καταγράφηκαν 215 συνολικά αεροπορικές αφίξεις Ρώσων τουριστών και 290 Γερμανών τουριστών αντίστοιχα. Σε ότι αφορά την Αυστρία, τα στατιστικά του Μαΐου κάνουν λόγο για 371 αφίξεις, έναντι 338 στην αντίστοιχη περσινή περίοδο, γεγονός που μεταφράζεται σε ένδειξη θετικής πρόθεσης από την πλευρά των Αυστριακών τουριστών, προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Σύμφωνα με την γενικότερη εκτίμηση των τουριστικών πρακτόρων που δραστηριοποιούνται στα νησιά, θα υπάρξει γενικότερη άνοδος σε σχέση με τον εισαγόμενο τουρισμό, ενώ οι ημεδαποί τουρίστες αναμένεται να κινηθούν σε πιο περιορισμένη κλίμακα. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η Δέσποινα Σημιακάκη, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Σκιάθο «οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε χώρες του εξωτερικού, όπως π.χ. η Αγγλία, καθιστούν επιβεβλημένες τις καλοκαιρινές διακοπές κάτω από τον ελληνικό ήλιο για χιλιάδες Άγγλους. Τηρουμένων των αναλογιών, προσθέτει η ίδια, πρέπει να θεωρούμαστε τυχεροί, διότι οι καιρικές συνθήκες της χώρας μας ευνοούν τον τουρισμό». Άξιο αναφοράς είναι, ωστόσο, το γεγονός ότι εμφανίζονται μειωμένοι οι τζίροι στα καταστήματα εστίασης, λόγω των περιορισμένων οικονομικών δεδομένων αρκετών τουριστών, οι οποίοι διαθέτουν λιγότερα χρήματα πλέον για τις διακοπές τους, σε σχέση με το παρελθόν.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου