ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σύμβαση για την επέκταση του αεροδρομίου της Σκιάθου

σύμβαση-για-την-επέκταση-του-αεροδρομ-725716

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται, σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να ξεκινήσουν οι εργασίες για την επέκταση του αεροδρομίου της Σκιάθου, έπειτα από την υπογραφή από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη της απόφασης ανάθεσης του έργου.

Η διαδικασία είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς μετά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου, αναμενόταν η γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σε δηλώσεις του για το έργο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι «μετά από πολλές προσπάθειες, πολλές πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς, ένα έργο πνοής για τις Β. Σποράδες μπαίνει στη φάση της υλοποίησης. Η επέκταση του αεροδρομίου της Σκιάθου πρόκειται να αναβαθμίσει την τουριστική δραστηριότητα του νησιού και της ευρύτερης περιοχής. Είναι ένα έργο πρώτης προτεραιότητας για το νησί και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, που ακόμα ένα μεγάλο έργο ξεκινά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο, καθιστώντας το πλέον σύγχρονο και λειτουργικό».

Οι εργασίες που ξεκινούν σύντομα δεν θα πραγματοποιηθούν σε σημεία που να εμποδίζουν τη ασφαλή διέλευση των αεροσκαφών, ιδιαίτερα δε λόγω του αυξημένου φόρτου της τουριστικής περιόδου.

Το έργο αφορά στην επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών και νέου συνδετήριου τροχοδρόμου στον Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου, συνολικού προϋπολογισμού 18.500.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι: η επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών διαστάσεων 36.000 μ2, συνδετήριοι τροχοδρόμοι, ανακατασκευή υφιστάμενου συνδετήριου τροχοδρόμου 70μ. και κατασκευή νέου τροχοδρόμου 70μ., επέκταση του διαδρόμου προς βορρά κατά 110μ., συμπεριλαμβανομένου του νέου κύκλου στροφής καθώς και εργασίες ζωνών ασφαλείας, εσωτερική υπηρεσιακή οδός 530μ.

Ταυτόχρονα, εργασίες προβλέπονται για την αποκατάσταση του θιγόμενου οδικού δικτύου της περιοχής με περιμετρική οδό αεροδρομίου, σύνδεση περιμετρικής οδού με κτίριο αεροσταθμού και χώρο στάθμευσης, σύνδεση περιμετρικής οδού με Ναυπηγείο, ανασφάλτωτη τοπική οδός κυκλοφορίας και σήμανση.

Η εργολαβία περιλαμβάνει υδραυλικά, τεχνικά και ηλεκτρομηχανολογικά έργα, έργα πρασίνου σε έκταση 22 στρεμμάτων και περίφραξη τμήματος του αεροδρομίου.

Φορέας διαχείρισης είναι η ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος και ανάδοχος του έργου η εταιρεία Λατομεία Τυρνάβου Α.Ε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου