ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αλλάζει μορφή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου;

αλλάζει-μορφή-το-δημοτικό-λιμενικό-τα-726433

Σε φάση νομικής διερεύνησης βρίσκεται η προοπτική διαφοροποίησης της υφιστάμενης μορφής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, καθώς έχει ανατεθεί σε δικηγόρο να εξετάσει εάν είναι εφικτή η σύσταση Α.Ε.. Το θέμα διερευνάται με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία αλλά και τις αλλαγές που προβλέπονται να ισχύσουν, σε επίπεδο ενοποίησης ή κατάργησης Οργανισμών.

Ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου ανέρχεται στο ποσό των 450.000 ευρώ, το οποίο καλύπτει «κατά βάση μικρής κλίμακας έργα, επισκευές και συντηρήσεις» όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πασχάλης Πασχάλης.

Στο μεταξύ, συνεδρίασε τις προηγούμενες μέρες το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, συζητώντας την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, κατόπιν υπόδειξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να προσληφθεί έκτακτος υπάλληλος με δίμηνη σύμβαση, με στόχο να ενισχυθεί η καθαριότητα του λιμανιού.

Μεταξύ των θεμάτων της ίδιας συνεδρίασης ήταν, επίσης, ο καθορισμός των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος για τα εισερχόμενα σκάφη και η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που ορίστηκε για τα σκάφη αναψυχής είναι 0,80 ευρώ ανά κιλοβατώρα και για τα επαγγελματικά σκάφη 0, 40 ευρώ ανά η κιλοβατώρα. Σε ότι αφορά στην τιμή για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, στην παλιά παραλία ορίστηκε στα 40 ευρώ ανά τετραγωνικό και στην θέση Αμμουδιά, αντίστοιχα, 30 ευρώ ανά τετραγωνικό.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου