ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρόταση γάμου σε… αγώνα δρόμου

πρόταση-γάμου-σε-αγώνα-δρόμου-726441

Μια πραγματικά όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία, που συνοδεύτηκε από αναπάντεχη πρόταση γάμου, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι εκατοντάδες δρομείς, περιπατητές, εθελοντές και θεατές που συμμετείχαν στον Alonissos Challenge 2013, το οποίο ολοκληρώθηκε προχθές στην Αλόννησο με μεγάλη επιτυχία. Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ο Παναγιώτης Σίννης, που συμμετείχε στον αγώνα των 30 χλμ., για να κάνει πρόταση γάμου στην καλή του, Άννα Δομενικιώτη. Μόλις έφτασε στον σταθμό τροφοδοσίας στην Παλιά Χώρα της Αλοννήσου (25ο χλμ.), όπου η Άννα ήταν εθελόντρια, έβγαλε το δακτυλίδι και γονατιστός της ζήτησε να μοιραστεί μαζί του το υπόλοιπο της ζωής της. Εκείνη δέχθηκε βέβαια και ο Παναγιώτης ευτυχισμένος συνέχισε τη διαδρομή του προς το Πατητήρι.

Διοργανωτής των αθλητικών εκδηλώσεων ήταν και φέτος ο Οργανισμός Πολιτιστικών Αθλητικών Κοινωνικών Δράσεων Αλόννησου και η εταιρεία All About Running η οποία είχε αναλάβει τον συντονισμό και την τεχνική υποστήριξη του αγώνα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων έγινε στο Πατητήρι, το λιμάνι του νησιού.

Μεγάλος νικητής του αγώνα των 30 χλμ. αναδείχθηκε ο 35χρονος Δημήτρης Καπετάνος του Α.Ο. Πολυγύρου, ο οποίος με 2:28:31 κατέρριψε τον χρόνο του περσινού νικητή Raphael Van Den Broeck (2:47:32). Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Νίκος Γκιόκας του ΣΧΟΠ Θήβας με 2:41:29 ενώ στην τρίτη και τέταρτη θέση και πρώτες στις γυναίκες ήταν η περσινή νικήτρια Gabi Naegele μαζί με την Ανδριανή Δόμβρου που ολοκλήρωσαν τον αγώνα σε 2:51:31, επίδοση που αποτελεί επίσης νέο ρεκόρ διαδρομής. Τρίτος στους άνδρες ήταν ο Αθανάσιος Κρίγκας με 2:54:59.

Στα 10 χλμ, εξάλλου, υπήρχε μία ξεχωριστή στιγμή αφού στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν πατέρας και γιός. Συγκεκριμένα νικητής του αγώνα ήταν ο 24χρονος Γιώργος Παπαχρήστος του Γ.Σ. Νίκη Βόλου με 39:03, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ διαδρομής, δεύτερος ήταν ο Michel Montbertrand με 44:57 και τρίτος ο πατέρας του νικητή Λεωνίδας Παπαχρήστος (62 ετών) του ΣΔΥ Βόλου με 48:37.

Στις γυναίκες υπήρχε έντονος συναγωνισμός, αφού οι τρεις πρώτες νικήτριες είχαν διαφορά πέντε μόλις δευτερόλεπτα. Νικήτρια ήταν η Νορβηγίδα Liv Melling με χρόνο 57:34, δεύτερη η Ηλιάνα Πλατή της Intersport Running Team με 57:35 και τρίτη από την ίδια ομάδα η Τατιάνα Ράντου με 57:39.Φέτος πραγματοποιήθηκαν και οι δύο περιπατητικές διαδρομές των 10 και 21 χλμ. στις οποίες συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 60 περιπατητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεγάλη συμμετοχή όμως είχαμε και στον αγώνα των 2 χλμ. των παιδιών, ο οποίος έκλεισε το πρόγραμμα των αγώνων, με τους μικρούς δρομείς να απολαμβάνουν το δυνατό χειροκρότημα των θεατών για τη συμμετοχή τους. Συνολικά έτρεξαν 27 μικροί δρομείς (πέρσι ήταν μόλις 12) ενώ πρώτοι τερμάτισαν ο Αρμάντο Λούμση με 9:41 και η Καρολίνα Κράουτς με 12:07. Τη χρονομέτρηση του αγώνα πραγματοποίησε η ChampionChip Hellas.

Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει στους εθελοντές οι οποίοι έδειξαν έντονη διάθεση να προσφέρουν και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς και στους Αλοννησιώτες, που αγκάλισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αγώνα. Ο αριθμός των εθελοντών ξεπέρασε τους 80, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αλοννήσου, της Υγειονομικής υπηρεσίας του νησιού και των γιατρών που εθελοντικά κάλυψαν τον αγώνα, της Αστυνομίας, του Αθλητικού Ομίλου Αλοννήσου, του Λιμενικού και των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος Λάρισας.

Ο Δήμαρχος του νησιού κ. Πέτρος Βαφίνης, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του για τη φετινή διοργάνωση, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχει γίνει θεσμός για το νησί και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που γίνονται σε αυτό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου