ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κέντρο δια βίου μάθησης Προωθείται στην Αλόννησο

κέντρο-δια-βίου-μάθησης-προωθείται-στ-773199

Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Αίτημα για δημιουργία Κέντρων Δια Βίου Μάθησης έχει υποβάλει στο Υπουργείο Παιδείας η Δημοτική Αρχή της Αλοννήσου, μετά από την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, σε παλαιότερη συνεδρίαση.

Το νησί διαθέτει τις αντίστοιχες κτιριακές και υλικοτεχνικές, γενικότερα, υποδομές κι όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης «υπάρχει κατάλληλη αίθουσα στο συγκρότημα του Γυμνασίου-Λυκείου και παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αμφιθέατρο του Δήμου Αλοννήσου».

Ο ίδιος υπογραμμίζει παράλληλα ότι είναι πολύ σημαντική για το νησί η δημιουργία της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δομής, δεδομένου ότι «θα συμβάλει στην επιμόρφωση του τοπικού πληθυσμού».

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, μετά από συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, απεύθυναν ανοιχτή πρόσκληση στους Δήμους, προκειμένου να συνεργαστούν, για την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, ώστε να υλοποιηθεί η παροχή προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν, περιλαμβάνουν δράσεις επιμόρφωσης για την προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, αλλά και δράσεις επιμόρφωσης που αφορούν την υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, τις σχολές γονέων κλπ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα προγράμματα τοπικής εμβέλειας που θα εφαρμοστούν, είναι σημαντικά για την υποστήριξη των πολιτών και την προώθηση της τοπικής οικονομικής, κοινωνικής ή πολιτιστικής ανάπτυξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου