ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οι πρώτοι Ρώσοι στην Σκιάθο

οι-πρώτοι-ρώσοι-στην-σκιάθο-776070

Με Σκιαθίτικα γλυκά, λουλούδια και εγκάρδιες ευχές υποδέχτηκαν χθες τους πρώτους Ρώσους επισκέπτες της θερινής περιόδου οι αρχές της Σκιάθου, εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματιών, απευθύνοντας από κοινού, θερμό καλωσόρισμα.

Το πρώτο Ρώσικο τσάρτερ προσγειώθηκε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ οι 86 περίπου επιβαίνοντες γεύτηκαν παραδοσιακά αμυγδαλωτά, τα οποία παρασκεύασαν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, σύμφωνα με την πατροπαράδοτη συνταγή, απολαμβάνοντας με θαυμασμό, τις πρώτες εικόνες που αντίκρισαν από το νησί του Παπαδιαμάντη.

Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν επίσης τριαντάφυλλα με τις θερμές ευχές του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, για «αξέχαστες διακοπές», ενώ παράλληλα διανεμήθηκε σε όλους έντυπο υλικό, το οποίο αναφέρεται στην Σκιάθο και τις φυσικές της ομορφιές.

Στην υποδοχή παρέστησαν η αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Λίτσα Τσολοβίκου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, Ζαχαρίας Μαθηνός, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκιάθου κ. Μασσούρος, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου π. Ιωσήφ, ο π. Λουκάς, εφημέριος του νησιού, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες. Οι Ρώσοι τουρίστες δέχτηκαν με θερμές ευχαριστίες την εγκάρδια υποδοχή, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για τους ίδιους το φιλόξενο καλωσόρισμα, εντυπωσιάζοντας, παράλληλα, τους πάντες με την ευγένειά τους.

«Οι τουρίστες παίρνουν μια εικόνα της τοπικής φιλοξενίας και πιστεύουμε ότι θα εκτιμηθεί. Στην σημερινή, δύσκολη εποχή που βιώνουμε, είναι επιβεβλημένη πλέον κάθε παρόμοια πρωτοβουλία» υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Τσολοβίκου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το τοπικό παραδοσιακό χρώμα υπογραμμίστηκε από την παρουσία γηγενών, ντυμένων με την αυθεντική Σκιαθίτικη φορεσιά, που κέρδισε τις εντυπώσεις και τα φωτογραφικά φλας των επισκεπτών.

Ανάλογη υποδοχή διοργανώνεται, σημειωτέον, και στους πρώτους Γερμανούς τουρίστες, που αναμένονται στην Σκιάθο την Πέμπτη 23 Μαΐου, με απευθείας πτήση τσάρτερ. «Κάθε καινούργια αγορά είναι ευπρόσδεκτη» επεσήμανε, τέλος, η κ. Τσολοβίκου, τονίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει να στηρίξουμε, αλλά και να ενισχύσουμε τον τουρισμό, με όσα μέσα διαθέτουμε».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου