ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζωντανεύουν οι παραδόσεις

ζωντανεύουν-οι-παραδόσεις-778869

Παρουσία πλήθους κόσμου, ντόπιων αλλά και επισκεπτών, πραγματοποιήθηκε το πατροπαράδοτο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής, το εκκλησάκι της οποίας βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου.

Έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Σκιάθου η συγκεκριμένη εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική, εδέσματα και κρασί, που ξεκίνησε αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στον αύλιο χώρο της ομώνυμης εκκλησίας.

Από νωρίς το πρωί πολλοί πιστοί παρακολούθησαν τη λειτουργία στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Στη συνέχεια ξεκίνησε το γλέντι με παραδοσιακή μουσική, που συνεχίστηκε με αμείωτο κέφι έως αργά το απόγευμα.

Η ορχήστρα έπαιζε έως αργά το απόγευμα και όλοι οι παρευρισκόμενοι χόρευαν παραδοσιακούς χορούς, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τη στήριξή τους προς τα τοπικά μας έθιμα και τις λαϊκές μας παραδόσεις.

Στο πανηγύρι παρευρέθηκαν οι Αιδεσιμολογιότατοι π. Ιωσήφ Κατσούρας και π. Λουκάς Σταμέλος, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Προϊστάμενοι Αρχών και Υπηρεσιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου