ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δημοφιλέστερος προορισμός η Σκιάθος

δημοφιλέστερος-προορισμός-η-σκιάθος-780349

Ενα ακόμη σημαντικό βήμα σε σχέση με την ευρύτερη προβολή της Σκιάθου διεθνώς, αποτελεί η πρόσφατη διάκριση που απέσπασε το νησί, κατακτώντας τον τίτλο του δημοφιλέστερου προορισμού για το 2012.

Εν μέσω δεκάδων κοσμοπολίτικων προορισμών ανά την Ελλάδα, η Σκιάθος αναδείχτηκε κορυφαία, μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ευρείας κυκλοφορίας.

Η βράβευση της Σκιάθου πραγματοποιήθηκε στην διάρκεια του Money Show, του κορυφαίου, θεσμοθετημένου πολυσυνεδρίου που πραγματοποιείται επί σειρά ετών στο Hyatt της Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή μεγάλων εταιριών από όλη την περιοχή των Βαλκανίων.

Πρόκειται κατ’ ουσίαν για το μεγαλύτερο φόρουμ των Βαλκανίων, το οποίο προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου.

Την Σκιάθο εκπροσώπησε στην παραπάνω διοργάνωση ο νεαρός επιχειρηματίας Μάκης Κουκουλάκης, μέλος του Ομίλου Επιχειρηματιών Σκιάθου, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο από τους διοργανωτές. «Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι πολύ σημαντική για την Σκιάθο» υπογραμμίζει ο κ. Κουκουλάκης και προσθέτει ότι «το γεγονός ότι το νησί έχει γίνει ευρύτερα γνωστό, σε συνάρτηση με την παρουσία κορυφαίων επιχειρηματιών στην συγκεκριμένη διοργάνωση, εκτιμούμε ότι θα αποφέρει πολλά οφέλη για την Σκιάθο, τόσο από άποψη τουρισμού, όσο και από άποψη επενδύσεων».

Οι αισιόδοξες σκέψεις που υπάρχουν, ενισχύονται, παράλληλα, από τις πρώτες ενδείξεις αλλά και τα αριθμητικά δεδομένα που καταγράφουν οι τουρ οπερέιτορς και κάνουν λόγο για σαφή αύξηση της επισκεψιμότητας των αλλοδαπών κυρίως τουριστών.

Ο κ. Κουκουλάκης εκτιμά παράλληλα από την πλευρά του ότι «η Σκιάθος διαδραματίζει ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια, ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι έχουν ήδη ανοίξει δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία.

Η συμμετοχή του ιδίου στην διεθνή έκθεση τουρισμού της Κωνσταντινούπολης, άνοιξε τον δρόμο των επαφών με κορυφαίους τουριστικούς παράγοντες, ενώ έχει συναφθεί, σημειωτέον, συμφωνία συνεργασίας με το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο στην Τουρκία και ήδη στην διάρκεια του καλοκαιριού αναμένονται οι πρώτες επισκέψεις Τούρκων τουριστών στην Σκιάθο.

Οπως εξηγεί ο κ. Κουκουλάκης «μετά από προσπάθειες που καταβάλλαμε, εντάχθηκε και η Σκιάθος στους προορισμούς των Τούρκων επισκεπτών, παράλληλα με την Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική, την Αθήνα, την Μύκονο, την Σαντορίνη, Κρήτη και Ρόδο, προκειμένου να ανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας και τουριστικής συνεργασίας με την Τουρκία».

Ηδη από τον Απρίλιο άρχισαν οι πωλήσεις τουριστικών πακέτων και, όπως προαναφέρθηκε, αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι οι πρώτοι μεμονωμένοι Τούρκοι τουρίστες στην Σκιάθο. Ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού έχουν ήδη ενταχθεί στο συγκεκριμένο πλάνο δράσης και εκτιμάται ότι άνοιξε πλέον ο δρόμος για την προσέγγιση και άλλων αγορών, πέραν των ήδη γνωστών.

Στο μεταξύ, όλο και πιο έντονη γίνεται η παρουσία των Αγγλων, των Ολλανδών και των Σκανδιναβών στο νησί, δεδομένου ότι άνοιξε ο κύκλος των αεροπορικών αφίξεων τσάρτερ από το εξωτερικό, στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Στην διάρκεια της σεζόν, εξάλλου, αναμένεται να ξεκινήσουν οι πτήσεις από το Μόναχο και την Ρωσία, που εκτιμάται ότι θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας της Σκιάθου αλλά και των υπολοίπων νησιών.

Στο μεταξύ, όμως, συνεχίζονται οι διερευνητικές κινήσεις και προς άλλες κατευθύνσεις, με μακροπρόθεσμο στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του εισερχόμενου τουρισμού στο νησί.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου