ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανακύκλωσαν 40 τόνους σιδηρικά

ανακύκλωσαν-40-τόνους-σιδηρικά-784007

Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου η Αλόννησος υιοθετεί την ανακύκλωση

Περισσότεροι από 40 τόνοι άχρηστα σιδηρικά και 100 περίπου εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν σε διάφορα σημεία της Αλοννήσου, υπολογίζεται ότι έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής εκτός του νησιού, προκειμένου να δοθούν προς ανακύκλωση.

Στο μεταξύ, διευρύνεται πλέον σε όλα τα πεδία το κεφάλαιο ανακύκλωση, με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Η απόφαση για πλήρη ανακύκλωση ελήφθη στην διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και στο πλαίσιο αυτό το Σώμα εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, να υπογράψει την σχετική σύμβαση με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης. Μετά την υπογραφή της σύμβασης θα ξεκινήσει η διαδικασία ανακύκλωσης πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου και χαρτιού στην Αλόννησο.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί και η σύμβαση που θα υπογράψουμε με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης είναι διάρκειας έξι ετών» αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, ο οποίος προσθέτει ότι «τα αντικείμενα που θα συγκεντρώνoυμε, θα μεταφέρονται προς ανακύκλωση με την φροντίδα της εταιρίας».

Οι μπλε κάδοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του νησιού, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού από την εταιρία ανακύκλωσης η οποία αναλαμβάνει και την παροχή του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο Δήμος Αλοννήσου από την πλευρά του, θα δημιουργήσει τις ανάλογες υποδομές, προκειμένου να καθίσταται ευκολότερη η συγκέντρωση των αντικειμένων που θα δοθούν για ανακύκλωση.

«Εκτιμούμε ότι μετά την προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είμαστε έτοιμοι για την υλοποίηση του στόχου περί τα τέλη Ιουνίου, ενώ στο μεταξύ, κινούμαστε με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να δημιουργήσουμε την κατάλληλη υποδομή» υπογραμμίζει ο κ. Βαφίνης.

Παράλληλα ο ίδιος εκφράζει την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι «παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι Δήμοι και η τοπική αυτοδιοίκηση κατ’ επέκταση, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου και σε διάστημα δύο ετών έχουμε εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα έργα συνολικού ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ για το νησί.

Είναι καθοριστική ως προς αυτό, επισημαίνει ο ίδιος, η συνδρομή των συνεργατών μου και των υπαλλήλων του Δήμου, οι οποίοι καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που θέσαμε από την αρχή».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου