ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προετοιμασία ενόψει Πάσχα

προετοιμασία-ενόψει-πάσχα-785992

Ευτυχής συγκυρία χαρακτηρίζεται από τους ειδήμονες περί τα τουριστικά θέματα των νησιών η σχεδόν ταυτόχρονη έναρξη των αφίξεων τσάρτερ από το εξωτερικό, το Πάσχα αλλά και η αργία της πρωτομαγιάς, που εκτιμάται ότι θα στρέψουν το ενδιαφέρον των αλλοδαπών αλλά και των ημεδαπών τουριστών προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Συνεπεία των προαναφερθέντων, επικρατούν πυρετώδεις προετοιμασίες στα καταλύματα των νησιωτικών περιοχών, προκειμένου να υποδεχτούν τους επισκέπτες του εορταστικού τετραημέρου.

Σε ότι αφορά στην Σκιάθο, ειδικότερα, εκτιμάται ότι είναι θα δυναμικό το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, σε όλα τα επίπεδα. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκιάθου, Γιάννης Κουκουλάκης, αναφέρει ότι «περιμένουμε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Αθήνα, Λάρισα, Βόλο, Θεσσαλονίκη».

Παρά το γεγονός ότι η αντίστοιχη περσινή σεζόν δεν ήταν η αναμενόμενη για αρκετούς ξενοδόχους, εκτός βέβαια ελαχίστων εξαιρέσεων, εντούτοις, εκτιμάται ότι τα φετινά δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί επί τω βελτίω.

Ο κ. Κουκουλάκης υπογραμμίζει στο σημείο αυτό ότι «η φετινή σεζόν θα πάει καλά, διότι οι υπάρχουσες προκρατήσεις είναι ικανοποιητικές, ενώ παράλληλα η Σκιάθος έχει μια δυναμική που διατηρείται αναλλοίωτη κάθε χρόνο».

Βασικό σημείο προόδου αποτελεί, ωστόσο, για τον ίδιο το on line marketing, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «όσοι έχουν διαδικτυακή πρόσβαση, προωθούν καλύτερα την επιχείρησή τους, εξασφαλίζοντας παράλληλα υψηλά ποσοστά κρατήσεων».

Στην γειτονική Σκόπελο επικρατεί, ομοίως, κλίμα πυρετώδους προετοιμασίας ενόψει Πάσχα, ενώ όπως εκτιμάται, το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού θα έχει ανοίξει έως τα μέσα Μαΐου. «Δεν είναι ικανοποιητική η μέχρι στιγμής εικόνα για το Πάσχα, ενώ η υπόλοιπη σεζόν θα είναι απλά καλή» αναφέρει ο Γιάννης Γιολδάσης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «θα είμαστε σε θέση να εξάγουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα λίγο αργότερα, όταν δούμε τις λίστες των κρατήσεων και αν όλες αυτές οι προκρατήσεις μετουσιωθούν σε κρατήσεις τελικά».

Στην παρούσα φάση, προκρατήσεις υπάρχουν από την Αγλία και τις Σκανδιναβικές κυρίως χώρες, που είναι και οι δύο κύριες αγορές για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, συμπεριλαμβανομένης της Σκοπέλου.

Παράλληλα, οι ξενοδόχοι του νησιού εναποθέτουν τις ελπίδες τους και στις αφίξεις της τελευταίας στιγμής, για τους ημεδαπούς, λαμβανομένων υπόψη των ειδικών τιμών που υιοθετούν. «Αφίξεις της τελευταίας στιγμής θα υπάρξουν για τα νησιά λόγω τριημέρου, αλλά δεν θα είναι αυτές που θα φτάσουν την πληρότητα του νησιού σε ικανοποιητικό επίπεδο» σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Γιολδάση.

Στο μεταξύ, αναμένεται να ξεκινήσουν και τα δρομολόγια από τον Αγιο Κωνσταντίνο για την εξυπηρέτηση των ημεδαπών τουριστών του τριημέρου του Πάσχα, γεγονός ιδιαίτερα θετικό αν αναλογιστεί κανείς ότι θα διευκολυνθεί ιδιαίτερα η μετακίνηση επισκεπτών από την πρωτεύουσα, καθώς και άλλες περιοχές, προς τα νησιά.

Διεθνής καμπάνια με στόχο την ευρύτερη προβολή της Σκοπέλου και παράλληλα την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, πραγματοποιείται, εξάλλου, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Σκοπέλου. Η καμπάνια που ξεκίνησε πρόσφατα, ενόψει των γιορτών του Πάσχα, υπογραμμίζει τα οφέλη που αποκομίζουν όσοι κατέχουν την εκπτωτική κάρτα που θέσπισε για πρώτη φορά πέρυσι η Σκόπελος, προσφέροντας μικρότερο κόστος διακοπών σε χιλιάδες τουρίστες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ενισχύεται και διευρύνεται και στο εξωτερικό, καθώς έχουν ήδη διανεμηθεί περί τις 20.000 περίπου εκπτωτικές κάρτες, μέσω των εκθέσεων του εξωτερικού στις οποίες συμμετείχε φέτος η Σκόπελος. Στόχος και προσδοκία των μελών της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής είναι η ενδυνάμωση του συγκεκριμένου θεσμού, σε εποχές οικονομικής κρίσης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου