ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρόταση για εταιρία λαϊκής βάσης

πρόταση-για-εταιρία-λαϊκής-βάσης-793722

Ουσιαστικής σημασίας βήμα αποτελεί ο θεσμικός κύκλος επαφών που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των επικεφαλής των Δήμων Σκοπέλου και Θεσσαλονίκης, με βασικό ζητούμενο την σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο περιοχών, ενώ παράλληλα δείχνει να επανέρχεται στο προσκήνιο η σκέψη ή καλύτερα η πρόταση για την δημιουργία εταιρίας λαϊκής βάσης.

Μείζονος σημασίας θέμα αποτελεί για τα νησιά των Βορείων Σποράδων η δημιουργία σταθερού διαύλου επικοινωνίας με την Θεσσαλονίκη, η οποία χαρακτηρίζεται ως «σημαντική πύλη εισόδου» σε επίπεδο τουρισμού αλλά και ευρύτερα.

Εν αναμονή μάλιστα της επίσκεψης δεκάδων χιλιάδων Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, έθεσε υπόψη των επικεφαλής του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και εκπροσώπων της πολιτείας, το συγκεκριμένο αίτημα.

Παράλληλα όμως, ο ίδιος προσανατολίζεται στην κατεύθυνση της επαναφοράς του θέματος που αφορά στην δημιουργία εταιρίας λαϊκής βάσης, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης μόνιμης λύσης στο πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα τα νησιά, επί σειρά ετών.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου προτίθεται να απευθύνει κάλεσμα στην τοπική κοινωνία και τους Βορειοσποραδίτες γενικότερα, για την δημιουργία εταιρίας λαϊκής βάσης, τονίζοντας μάλιστα ότι «θα θέσω εκ νέου το συγκεκριμένο θέμα, διότι πρέπει να βρεθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημά μας. Όπως μου ανέφερε μάλιστα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, υπογραμμίζει ο κ. Μιχελής, είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει την προσπάθεια και τα αιτήματά μας και παράλληλα να επισκεφτεί την Σκόπελο».

Οι δυνατότητες ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Σκόπελο και τις Βόρειες Σποράδες γενικότερα, συζητήθηκαν διεξοδικά κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχαν τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, με τον Δήμαρχο Σκοπέλου Γεώργιο Μιχελή και τον αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Σκούρα, παρουσία και άλλων παραγόντων της οικονομίας και του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου ανέπτυξε τις θέσεις του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να υποστηριχθεί για πολλούς λόγους η διασύνδεση με την Θεσσαλονίκη, διότι κατ’ αρχάς θα διευκολυνθούν οι πολυάριθμοι Βορειοελλαδίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τις Βόρειες Σποράδες». Παράλληλα ο κ. Μιχελής τόνισε ότι ο Δήμος Σκοπέλου έχει επενδύσει πολλά στην Βαλκανική αγορά την τελευταία τριετία, συμμετέχοντας στις εκθέσεις της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Η αναγκαιότητα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης μεταξύ των νησιών και της Θεσσαλονίκης, ενισχύεται παράλληλα από την θέση ότι αρκετοί από τους Ρώσους επισκέπτες της θερινής περιόδου, έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τα νησιά, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη την δημιουργία του συγκεκριμένου διαύλου. Όπως αναφέρει μάλιστα στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Σκοπέλου «έγινε αντιληπτή από όλους η αναγκαιότητα της υλοποίησης του συγκεκριμένου στόχου και όλοι δεσμεύτηκαν ότι θα υποστηρίξουν παντοιοτρόπως το αίτημά μας».

Το ίδιο θέμα συζητήθηκε παράλληλα στην διάρκεια κατ’ ιδίαν συνάντησης που είχε με τον κ. Μπουτάρη, ο Δήμαρχος Σκοπέλου. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες και την διάθεση να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Σκοπέλου και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Κώστας Σκούρας και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας, ενώ όπως όλα δείχνουν ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου