ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χέρι βοήθειας στους απόρους

χέρι-βοήθειας-στους-απόρους-795737

Συστράτευση αλληλεγγύης πραγματοποιούν φορείς και κάτοικοι της Σκιάθου, με την συνδρομή του Δήμου Σκιάθου, προκειμένου να βοηθηθούν οι εξήντα και πλέον οικογένειες του νησιού, που αντιμετωπίζουν ζωτικής σημασίας προβλήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Δημαρχείο της Σκιάθου με την συμμετοχή των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο νησί, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν άμεσα ειδικά καλάθια στα μάρκετ του νησιού και παράλληλα να ζητηθεί η οικονομική συνδρομή των επαγγελματιών του νησιού, οι οποίοι διατηρούν καταστήματα, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η παραπάνω πρωτοβουλία, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου.

Στο πλαίσιο αυτό θα τοποθετηθούν άμεσα ενημερωτικές αφίσες σε όλα τα σημεία του νησιού, προκειμένου να συνδράμει η τοπική κοινωνία την προσπάθεια.

Το συντονισμένο πρόγραμμα βοήθειας των απόρων του νησιού πραγματοποιείται για δεύτερη φορά, μετά την αντίστοιχη πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε τα Χριστούγεννα, με ανάλογη επιτυχία. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό αντιδήμαρχος του Δήμου Σκιάθου, Λίτσα Τσολοβίκου «εντείνουμε τις προσπάθειές μας, διότι πρέπει να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε τα αναγκαία είδη διατροφής. Ελπίζουμε, προσθέτει η ίδια, ότι η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει και αυτή την προσπάθεια, που έχει ως στόχο την στήριξη περισσοτέρων από 50 άπορων οικογενειών του νησιού».

Στο μεταξύ, ξεκίνησε το πρόγραμμα διανομής τροφίμων το οποίο θεσπίστηκε με πρωτοβουλία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Τα τρόφιμα διανέμονται στους δικαιούχους μέσω του Δήμου Σκιάθου. Σε πρώτη φάση 32 οικογένειες του νησιού έλαβαν την σχετική βοήθεια και έπεται να συμπεριληφθούν οκτώ ακόμη στην ίδια διαδικασία, τον επόμενο μήνα.

Ανάλογες πρωτοβουλίες αναπτύσσει, παράλληλα η τοπική Εκκλησία, καθώς επίσης και η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου, συνδράμοντας τους απόρους του νησιού. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ηγούμενος της Μονής π. Ιωσήφ, υπογραμμίζει ότι «αυξήθηκε κατά πολύ την τελευταία διετία ο αριθμός των απόρων που απευθύνονται στην Μονή ζητώντας βοήθεια.

Από την πλευρά μας, προσθέτει ο ίδιος, συγκεντρώνουμε τρόφιμα, τα οποία προσφέρουμε σχεδόν καθημερινά, σε άπορες οικογένειες του νησιού». Περίπου εξήντα άπορες οικογένειες συνδράμει με τρόφιμα η Μονή Ευαγγελιστρίας της Σκιάθου, με πρωτοβουλία του π. Ιωσήφ, ενώ παράλληλα δίνεται χρηματική βοήθεια σε περιπτώσεις που αφορούν επείγοντα θέματα υγείας.

Παράλληλα όμως δεν λείπουν τα πολυάριθμα αιτήματα για οικονομική συνδρομή, προκειμένου να καλυφθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος και όπως επισημαίνει ο π. Ιωσήφ «συνδράμουμε με βάση πάντα τις δυνατότητές μας, δεδομένου ότι τα έσοδα της Μονής αυξάνονται κυρίως κατά την θερινή περίοδο, λόγω των τουριστών που βρίσκονται στο νησί».

Ενόψει του Πάσχα, εξάλλου, ο ηγούμενος της Μονής Ευαγγελισμού του Θεοτόκου απηύθυνε κάλεσμα ευαισθητοποίησης στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες του νησιού, ενόψει Πάσχα. Όπως τονίζει μάλιστα ο ίδιος «οι Σκιαθίτες έχουν ευαισθησίες και συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις, τις προσπάθειές μας, προκειμένου να βοηθήσουμε τους άπορους συντοπίτες μας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου