ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνής διάκριση για την Αλόννησο

διεθνής-διάκριση-για-την-αλόννησο-795741

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή έπαρσης της σημαίας «Ouality Coast» στο λιμάνι της Αλοννήσου, παρουσία του διευθυντή της ΕUCC κ. Αlbert Salman, ως πιστοποίηση του Χρυσού Βραβείου για τις πιο ποιοτικές παραλίες που έλαβε πέρυσι, για μια ακόμη φορά, το νησί, από τον διεθνή οργανισμό «Coastal and Marine Union-EUCC».

Στην εκδήλωση της EUCC, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Μάιο στην Πορτογαλία, παρουσιάστηκαν 100 επιλεγμένες περιοχές ως οι πιο καθαροί, πράσινοι, και εναρμονισμένοι με τη φύση βιώσιμοι προορισμοί για διακοπές The Quality Coast Top 100, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η Αλόννησος.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, υπογράμμισε το έργο που επιτελείται στο πεδίο της διαφύλαξης του περιβάλλοντος του νησιού. Όπως επεσήμανε μάλιστα «ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας της Αλοννήσου. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συντήρηση και ανάπτυξή του βασίζεται, κυρίως, στη φήμη του ως προορισμού ποιοτικών διακοπών».

Ο κ. Βαφίνης επεσήμανε επίσης ότι «ο αγώνας και η αγωνία μας είναι να μην επιτρέψουμε σε τίποτα και σε κανένα να πληγώσει αυτή τη φήμη. Γι’ αυτό, ενωμένοι όλοι δουλεύουμε, ώστε κάθε χρόνο να είμαστε ακόμα καλύτεροι για να κερδίζουμε πάντα καινούργιους φίλους, διατηρώντας ταυτόχρονα και τους παραδοσιακούς μας επισκέπτες και θα συνεχίσουμε με περισσότερο σθένος, γιατί, τέτοιες επιβραβεύσεις μας δίνουν δύναμη να προχωράμε μπροστά».

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Ζαφειρούλα Αναγνώστου, επεσήμανε από την πλευρά της ότι «η προσπάθεια είναι συνεχής, για να φανούμε αντάξιοι αυτής της πολύ σημαντικής κληρονομιάς, που αποτελεί και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα ως προορισμού διακοπών για όσους θέλουν να χαίρονται τη φύση και να ζούνε με το οικοσύστημα».

Η κ. Αναγνώστου αναφέρθηκε επίσης στον καταδυτικό τουρισμό και τα οφέλη που θα αποφέρει στο νησί, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι «η ύψωση της σημαίας, υψώνει και το ηθικό μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια, προσβλέποντας στο να κερδίσουμε καινούργιους φίλους για το νησί μας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου