ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκστρατεία καθαριότητας στα νησιά

εκστρατεία-καθαριότητας-στα-νησιά-795933

Κινητοποίηση φορέων και εθελοντικών δυνάμεων για τρίτη χρονιά

Θεσμοθετημένη πρωτοβουλία αποτελεί η συμμετοχή των τριών νησιών, της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου στην διεθνή πρωτοβουλία με τίτλο «Let’s Do It» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Το έμψυχο δυναμικό και των τριών νησιών με την συνδρομή των Δήμων, έχουν κινητοποιηθεί με μεγάλο ενθουσιασμό, προκειμένου να σημειώσει επιτυχία η πρωτοβουλία καθαρισμού που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα.

Το «Let’s Do It World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και πήρε στη συνέχεια διεθνείς διαστάσεις, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7 εκατομμύρια εθελοντών.

Πολίτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, συμμετέχουν στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας, για το φυσικό και αστικό περιβάλλον.

Στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ωρα για δράση», η πανελλαδική πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα με την συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, οι οποίοι στηρίζουν με την ίδια πάντα θέρμη και ανάλογο ενθουσιασμό, την παραπάνω πρωτοβουλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου