ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εποχικό προσωπικό στην Αλόννησο

εποχικό-προσωπικό-στην-αλόννησο-796383

Πρόταση για την πρόσληψη δεκαέξι συνολικά συμβασιούχων έχει υποβάλει ο Δήμος Αλοννήσου προς την ΠΥΣ, μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με στόχο την ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό, της υπηρεσίας καθαριότητας.

Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, οι δέκα θέσεις των οκταμηνιτών κρίνονται αναγκαίες για το νησί, δεδομένο ότι το έμψυχο δυναμικό του τομέα καθαριότητας, τρεις εργάτες και δύο οδηγοί, δεν επαρκούν.

Στόχος είναι η κάλυψη των θέσεων δύο χειριστών μηχανημάτων, ενός οδηγού λεωφορείου για την Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών, ενός ηλεκτρολόγου, ενός εργάτη νεκροταφείου, ενός εργάτη με ημίονο για την καθαριότητα του παραδοσιακού οικισμού της παλιάς χώρας και τεσσάρων εργατών καθαριότητας, αντίστοιχα.

Το αντίστοιχο αίτημα του Δήμου Αλοννήσου για την πρόσληψη έξι εργαζομένων με σύμβαση εργασίας δύο μηνών, έχει επίσης ως στόχο την ενίσχυση του τομέα καθαριότητας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εγκριθεί τα παραπάνω αιτήματα, τα οποία υποβλήθηκαν έγκαιρα, προκειμένου να καλυφθούν πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, οι αντίστοιχες θέσεις. Βασική προϋπόθεση, σύμφωνα με την άποψη του Δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη, είναι η «έγκαιρη κάλυψη των θέσεων του εποχικού προσωπικού, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο αναγκαίος κύκλος εργασιών πριν αλλά και κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, διότι πολλαπλασιάζονται οι ανάγκες του νησιού και οι απαιτήσεις των τομέων καθαριότητας και πρασίνου».

Στο μεταξύ, τίθενται στο επίκεντρο οι πρωτοβουλίες που αφορούν στον τομέα της πυροπροστασίας, για ευνόητους λόγους. Με την συνδρομή των πενταμηνιτών, πραγματοποιήθηκαν, συγκεκριμένα, καθαρισμοί στους κεντρικούς δρόμους, σε κτήματα και σε αστικά δάση, τα οποία βρίσκονται εντός του οικισμού. «Πραγματοποιήθηκαν αρκετές παρεμβάσεις μέχρι στιγμής με την συνδρομή των πενταμηνιτών, αλλά υπολείπονται πολλές ακόμη, για τις οποίες είναι αναγκαίο το εποχικό προσωπικό, ελλείψει μονίμων υπαλλήλων» τονίζει ο κ. Βαφίνης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου