ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ακτινολογικό στην Αλόννησο

ακτινολογικό-στην-αλόννησο-796522

Με ακτινολογικό μηχάνημα αναμένεται να εξοπλιστεί μέσα στο επόμενο δίμηνο το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου μετά από δωρεά ιδιώτη, ο οποίος θέτει ως προϋπόθεση τον διορισμό ή την μετακίνηση προσωπικού για την λειτουργία του μηχανήματος, το οποίο κοστίζει 75.000 ευρώ. Αυτή την στιγμή η διοίκηση του Νοσοκομείο διερευνά τρόπο κάλυψης την θέσης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννη Ντόκο ήδη κινείται η διαδικασία για την τοποθέτηση επικουρικού προσωπικού προκείμενου να μπορέσει να λειτουργήσει το ακτινολογικό μηχάνημα.

Να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση ακτινολογικού μηχανήματος στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου ήταν ένα αίτημα χρόνων των κατοίκων του νησιού αφού αναγκάζονταν ακόμη και για μια ακτινογραφία να μετακινούνται στο Βόλο.

Ο αναπληρωτής διοικητής κ. Γιάννης Ντόκος, επισημαίνει ότι «προχωρούν γρήγορα οι ενέργειες προκειμένου σε ένα δίμηνο από σήμερα να υπάρχει στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου το ακτινολογικό μηχάνημα. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα γίνει η σχετική εισήγηση για την παραλαβή του ακτινολογικού μηχανήματος και το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά μας έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη μιας χειρίστριας ως επικουρικό προσωπικό, που αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση για την τοποθέτηση του νέου ακτινολογικού μηχανήματος στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου. Η πρόσληψη αναμένεται να γίνει σε λιγότερο από ένα μήνα. Στην Αλόννησο το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτουργεί μετά από απόφαση του «Δημόκριτου».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου