ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Mε χρυσό βραβείο οι παραλίες της Αλοννήσου

mε-χρυσό-βραβείο-οι-παραλίες-της-αλοννή-797166

Σημαντική διάκριση απέσπασε διεθνώς η Αλόννησος, αποκτώντας το χρυσό βραβείο για τις ποιοτικές παραλίες που διαθέτει. Η τελετή έπαρσης της σημαίας «Ouality Coast» θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 12 Απριλίου στο λιμάνι της Αλοννήσου, παρουσία του διευθυντή της ΕUCC κ. Αlbert Salman, ως πιστοποίηση του Χρυσού Βραβείου για τις πιο ποιοτικές παραλίες που έλαβε πέρυσι, για μια ακόμη φορά, το νησί, από τον διεθνή οργανισμό «Coastal and Marine Union-EUCC».

Στην εκδήλωση της EUCC, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Μάιο στην Πορτογαλία, παρουσιάστηκαν 100 επιλεγμένες περιοχές ως οι πιο καθαροί, πράσινοι, και εναρμονισμένοι με τη φύση βιώσιμοι προορισμοί για διακοπές : The QualityCoast Top 100. Ο κατάλογος των βραβευμένων καταρτίσθηκε έπειτα από εκτεταμένη έρευνα άνω των 1.000 παράκτιων και νησιωτικών προορισμών μέσα από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής. Αυτοί οι προορισμοί αναγνωρίζονται ως οι πλέον ελκυστικοί για τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη φύση και το τοπίο, για ένα καθαρό περιβάλλον, για την τοπική ταυτότητα και την πολιτιστική κληρονομιά.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο γεγονός, ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, υπογραμμίζει ότι «το συγκεκριμένο βραβείο για ποιοτικές ακτές που απονέμεται για μια ακόμη χρονιά στην Αλόννησο, αποτελεί κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των δημοτών και ακόμη περισσότερη δουλειά για να διαφυλάξουμε τον πλούτο που υπάρχει».

Το νησί διαθέτει, σημειωτέον, μια φυσική παρακαταθήκη, που μεταφράζεται στον μικρό και μεγάλο Μουρτιά, το Βύθισμα, την Μαρπούντα, τον Ρουσούμ Γυαλό, τον Βότση, τις Σπαρτίνες, την Μηλιά, την Χρυσή Μηλιά, τον Τζώρτζη-γιαλό, τα Γλυφά, την παραλία Άγιος Δημήτριος, τα Γυάλια και την Βρυσίτσα, τα Τσουκαλιά, την Μεγάλη Άμμο και την Αγάλλου Λάκκα. Παράλληλα όμως, διαθέτει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, την Περιστέρα, τα Σκάτζουρα, την Κυρά Παναγία με το μοναστήρι της Παναγίας, την Ψαθούρα με την υπέροχη παραλία στη νότια πλευρά και την σπηλιά του Κύκλωπα στα Γιούρα, που όλα μαζί συνθέτουν ένα διαφορετικό τοπίο, άξιο καταγραφής και διατήρησης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου