ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανασηκώνουν τα μανίκια στη Σκόπελο για να καθαρίσουν

ανασηκώνουν-τα-μανίκια-στη-σκόπελο-γι-797170

Δυναμικό «παρών» δίνει για μια ακόμη χρονιά το έμψυχο δυναμικό της Σκοπέλου στο διεθνές κάλεσμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Ο Δήμος Σκοπέλου, και οι Δημοτικές κοινότητες Σκοπέλου, Γλώσσας και Νέου Κλήματος σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, συμμετέχουν στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s Do It, την διεθνή καμπάνια που ξεκίνησε το 2012 δυναμικά για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συμμετείχαν πάνω από 20.000 εθελοντές και 450 φορείς από όλη την Ελλάδα. «Ο στόχος φέτος είναι μεγαλύτερος αφού ο καθαρισμός των ακτών και των οικισμών μας αφορά όλους» υπογραμμίζουν οι συντονίζοντες την δράση στην Σκόπελο και προσθέτουν «ο στόχος για το 2013 στη Σκόπελο είναι να «λάμψουμε το νησί»».

Η δράση θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή 12 Απριλίου με τη συμμετοχή των σχολείων και των παιδιών που θα σημάνουν με αισιοδοξία την έναρξη της δράσης.

Την Κυριακή 14 Απριλίου η δράση θα συνεχιστεί για τους εθελοντές και τους φορείς ως εξής: Στη Σκόπελο ώρα έναρξης 09.00 το πρωΐ, από την αφετηρία λεωφορείων. Στη Γλώσσα ώρα έναρξης 10.00 το πρωΐ με σημείο εκκίνησης το σχολείο. Στο Ν. Κλήμα ώρα έναρξης 09.30 το πρωΐ με σημείο εκκίνησης το γραφείο της Δημοτικής Κοινότητα. Συμμετέχουν: 1ο Νηπιαγωγείο Σκοπέλου, Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου, Δημοτικό Σχολείο Νέου Κλήματος, Επαγγελματικό Λύκειο Σκοπέλου,

Αθλητικός Όμιλος Σκοπέλου, Ν.Ι.Κ.Ο.Σ, Γραφείο Εθελοντισμού, Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Σκοπέλου, Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Κλήματος, Αθλητικός Σύλλογος Νέου Κλήματος, Σώμα Προσκόπων Σκοπέλου, Σαμαρείτες και Αντικαρκινικός Σύλλογος «Φάρος» Σκοπέλου. Οι διοργανωτές προτρέπουν την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα την φράση «σας περιμένουμε με τα γάντια σας και τα εργαλεία σας για μια Σκόπελο καθαρή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου