ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανάδειξη του Κάστρου της Σκιάθου

ανάδειξη-του-κάστρου-της-σκιάθου-798121

Εκδηλο είναι το ενδιαφέρον για την ανάδειξη του Κάστρου της Σκιάθου, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ντόπιους και πόλο έλξης, παράλληλα, για τους πολυάριθμους επισκέπτες του νησιού.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του υποέργου «Ανάδειξη και Αποκατάσταση Αρχαιολογικών Μνημείων της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας και της Σκιάθου», στη μεσαιωνική Πόλη της Σκιάθου, το Κάστρο, από την εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει», την 7η Εφορία Βυζαντινών Μνημείων και εθελοντές κατοίκους του νησιού.

«Ενα έργο», το οποίο, όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης, «θα αναδείξει το Μεσαιωνικό Οικισμό του νησιού και ο Δήμος Σκιάθου θα το στηρίξει με τις ανάλογες ενέργειες». Ο κ. Πλωμαρίτης υπογραμμίζει παράλληλα την «συνδρομή της εθελοντικής περιβαλλοντικής ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει», η οποία ενέταξε στο πρόγραμμα «Ανάδειξη και Αποκατάσταση Αρχαιολογικών Μνημείων της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας και της Σκιάθου», το συγκεκριμένο υποέργο για το Κάστρο της Σκιάθου». Παράλληλα επισημαίνει την συνδρομή της 7ης Εφορίας Βυζαντινών Μνημείων και όλων όσων συμβάλλουν στην υλοποίηση του στόχου.

Χθες, πρώτη μέρα, των εργασιών, αφού έγινε η απαραίτητη ενημέρωση παρουσία του Δημάρχου Σκιάθου, του Αντιδημάρχου Δ. Διολέττα, του Δημοτικού Συμβούλου και εντεταλμένου από τον Δήμαρχο ως υπεύθυνο για την επίβλεψη του έργου Χρ. Μασσούρου, της Αναστασίας Φιλαρέτου, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου, του Ιωάννη Αγιομαμίτη, του Π. Καλογιάννη, της αρχαιολόγου Σούλας Τσιμπλή και των υπόλοιπων μελών, ξεκίνησαν οι εργασίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου